Henschotermeer Games Wintereditie

Zware wintereditie Henschotermeer Games

De wintereditie van de Henschotermeer Games deed haar naam eer aan… Strakblauwe luchten werden afgewisseld met koude winterse buien. Met name de deelnemers aan de lange Duathlon Cross Run-Bike-Run kregen het zwaar te verduren met enkele stevige sneeuwbuien.

Henschotermeer Games

De Henschotermeer Games worden sinds 2010 georganiseerd en kennen jaarlijks één wintereditie en twee zomeredities. Er staan verschillende onderdelen op het programma, met in de ochtend de Duathlon Cross Run-Bike-Run (kort en lang) en in de middag de Cross (kort en lang). Decor van het evenement vormt het oogstrelende Henschotermeer, het unieke recreatiewater midden in de bossen van het Utrechtse Woudenberg.

Bij de finish was er voor iedereen warme thee en bouillon en dat was geen overbodige luxe.

Een aantal deelnemers had de weersomstandigheden onderschat en moest de strijd staken vanwege kou en onderkoeling. Dat gold ook voor de favorieten en na de eerste ronde van het fietsen werd de rangschikking volledig op z’n kop gezet. Hoewel er zeker een wedstrijdelement aanwezig is, werd voor velen het doel om te finishen! Bij de finish was er voor iedereen warme thee en bouillon en dat was geen overbodige luxe.

Toch hebben de meeste deelnemers aan de Run-Bike-Runs een voldaan gevoel overgehouden. De strijd tegen de natuurlijke elementen was zwaar, maar dat geeft ook een heerlijk overwinningsgevoel!

De deelnemers aan de Cross (running) in de middag kregen ander weer voorgeschoteld. Geen buien, maar een heerlijk winters zonnetje aan een strakblauwe hemel. Als je de foto’s bekijkt, dan denk je dat deze op verschillende dagen zijn genomen. Niets is echter minder waar…

Tekst: Eddie Wassink

www.henschotermeergames.nl

www.facebook.com/HenschotermeerGames