Hoge Veluwe Loop: het aftellen is begonnen!

De voorbereidingen voor de Hoge Veluwe Loop zijn in volle gang. Staan je hardloopschoenen al klaar en heb je goed getraind? Voor je het weet is het zondag 6 oktober!

Nog niet ingeschreven? Geen probleem! Je kunt je nog aanmelden voor één van de afstanden van de Moeffie Run, de 5 of 10 kilometer, de halve marathon, of de Hoge Veluwe Loop Trail van 15 of 28 kilometer. 

Trailruns over 15 of 28 km

Laatste Trail-plaatsen beschikbaar

Rennen dwars door de prachtige landschappen van Het Nationale Park De Hoge Veluwe? Dat kan! De medewerkers van de Hoge Veluwe hebben samen met Cairn Trails & Adventures een tweetal afwisselende routes van 15 en 28 kilometer voorbereid. Voor de trailrun van 15 kilometer zijn nog slechts enkele plekken beschikbaar. Ook voor de andere afstanden worden de laatste startbewijzen nu vergeven, dus maak op tijd je keuze!

Start Moeffie-Mijl

Moeffie-Mijl voor kinderen

Kinderen van 5 t/m 12 jaar kunnen ook dit jaar meerennen in de Moeffie-Mijl:

  • Moeffie 550 meter (voor kinderen van 5, 6 en 7 jaar)
  • Moeffie 1.100 meter (voor kinderen van 8 en 9 jaar)
  • Moeffie 1.650 meter (voor kinderen van 10, 11 en 12 jaar)

Binnen elke afstand vallen de eerste drie jongens en de eerste drie meisjes in de prijzen.

Nieuw: Race Running

Race Running

Dit jaar is het voor de eerste maal mogelijk voor RaceRunners om mee te doen aan de Hoge Veluwe Loop. Een RaceRunner is een soort driewiel-loopfiets zonder pedalen en met een borststeun. Kinderen en volwassenen kunnen zich hiermee voortbewegen door te lopen of te rennen; dit stelt mensen die in het dagelijks leven een rollator of rolstoel gebruiken in staat om aan een hardloopwedstrijd mee te doen. RaceRunners kunnen zich inschrijven voor de Moeffie Mijl van 1650 meter of voor de 5 kilometer.

Zaterdag 5 oktober: Hoge Veluwe Wandeldag

Geniet in uw eigen tempo van de natuur tijdens de Hoge Veluwe Wandeldag. Begin bij het Bezoekerscentrum en volg een afwisselende route van 1, 5, 10 of 20 kilometer. Nieuw dit jaar is de route van 15 kilometer. De inschrijving voor de Hoge Veluwe Wandeldag staat online, maar ook op de dag zelf kunt u nog besluiten om mee te wandelen. Maakt u gebruik van de voorinschrijving? Dan ontvangt u tijdens de Wandeldag een gratis Beschermerkaart voor de rest van 2019! De voorinschrijving sluit op vrijdag 4 oktober om 12.00 uur. 

Beweegmarkt

Tijdens de Hoge Veluwe Loop is er voor sporters en toeschouwers van alles te beleven op de Beweegmarkt. Op de markt vindt u speeltoestellen voor de kinderen, sportgerelateerde stands, eten en drinken en nog veel meer. De Beweegmarkt is te vinden op de Schapenweide; het grasveld dat uitzicht biedt op Jachthuis Sint Hubertus en de start en finish.

Kampeer in het Park

Extra fris aan de start verschijnen of lekker uitrusten na de finish? Kom dan kamperen in het Park. De natuurcamping bestaat uit een autovrij tentenveld en drie terreinen voor caravans en campers.

Foto’s: Robert Modderkolk