OOfos Recovery Footwear: ‘Het zijn net wolkjes, zo zacht en licht zijn ze’

“Of ik OOfos slippers wil testen die zorgen voor een optimaal herstel van je benen na het hardlopen? Op de maandag dat ik net herstellende ben van een duurloop van 27 kilometer, moet ik zeggen dat dit mij als muziek in de oren klinkt.” Hardloopster Sophie Uijterschout probeerde ze uit en bericht. “Feel the OO, ze doen zeker iets met je.”

Benieuwd

“Ik ben aan het trainen voor mijn allereerste marathon en alles wat de training of het herstel maar helpt klinkt fantastisch. Als de befaamde slippers een weekje later arriveren ben ik heel benieuwd, maar misschien ook een beetje kritisch. Wat kan een stel slippers betekenen voor mijn zware benen? Helpt het echt? En hoe dan? We gaan het uitproberen! 

Wat kan een stel slippers betekenen voor mijn zware benen?

Laat ik eerst opmerken dat, ondanks dat het natuurlijk gaat om de functionaliteit, de slippers nou niet echt bepaald charmant zijn. Ik voel me een beetje alsof ik tóch die crocks heb aangeschaft, maar ach, ik ga er ook geen modeshow mee lopen. Vriendlief lacht me vierkant uit, maar zijn gezicht betrekt als hij zich realiseert dat ik ze waarschijnlijk veel zal dragen tijdens onze vakantie, net na de marathon.

Een beetje vreemd

De eerste stappen voelen een beetje vreemd. Er zit een bolling onder de bal van je voet waardoor je een beetje op een verhoging loopt. De afwikkeling van de voet is daardoor ineens compleet anders en voelt daardoor wat onwennig, maar het geeft ook wel een fijne massage aan je voet. De komende weken zal ik de Oofos slippers gaan testen na verschillende soorten trainingen en ga ik bijhouden wat het effect is op deze trainingen en mijn herstel. 

Het oordeel 

Het grootste voordeel voor mij is de stabiliserende werking van de slippers. Bij wat wankele enkels na met name lange afstanden voel je direct dat het voetbed van de slippers je direct ondersteuning biedt en je enkels ontlast. Zelf heb ik last van overpronatie, dus voel ik heel duidelijk dat mijn voeten gecorrigeerd worden. Ook zijn het net wolkjes, zo zacht en licht zijn ze, dus het loopt echt heerlijk. Alsof je een beetje door het huis bouncet.  

Ik voel heel duidelijk dat mijn voeten gecorrigeerd worden

Qua herstel vind ik het toch lastig te oordelen. Na iedere training wissel ik heel braaf mijn hardloopschoenen direct in voor de slippers, maar loop ik er ’s avonds niet zo lang op aangezien mijn trainingen aan het einde van de dag zijn. Na mijn lange duurloop op zondagochtend ga ik toch niet op de slippers de stad in of vertoon ik me er mee op een verjaardag, ook dan zijn ze maar even aan. Maar… ik heb weinig spierpijn na mijn trainingen en herstel goed, dus zijn het wellicht toch de slippers…? In ieder geval reden genoeg om ze trouw te blijven tot aan de marathon. Nog maar 4 weken te gaan, en ik hoop natuurlijk dat ze me na de wedstrijd zo veel verlichting geven dat ik snel hersteld ben en kan gaan genieten van een heerlijke vakantie!”

Tekst: Sophie Uijterschout

OOfos Recovery Footwear is verkrijgbaar in meerdere stijlen – teenslipper, slide en gesloten modellen – en diverse kleuren. Kijk op www.oofosbenelux.nl voor verkooppunten in Nederland.