Hoe train je slim voor een marathon?

Ga je eindelijk die lang gekoesterde wens vervullen? Heb je de stap gezet en een marathon in het vizier? Passende schoenen gekocht en een kek outfitje gekozen? Ben je helemaal klaar om te starten met je training?

Een marathon is wel even wat anders dan een rondje van 5 kilometer om de plaatselijke plas. Natuurlijk, het is verder, maar hoe bouw je op tot die 42,2 km? Wat voor looptechnieken bestaan er en hoe blijf je gemotiveerd? Maak kennis met Run8.

Run8 Training

Run8 is een marathontraining voor hardlopers die een perfecte marathon willen lopen. Run8 is nieuw en uniek omdat het in deze vorm nog niet bestaat. De training is namelijk volledig online. Run8 dekt alle onderwerpen in 60 video’s. Ze zijn onderverdeeld in 8 thema’s als ‘trainingsopbouw’, ‘hardlooptechniek’, ‘motivatie’, ‘blessurepreventie’ en ‘de dag van de marathon’. De informatie is beknopt (per video), maar wel heel uitgebreid (in aantal video’s en thema’s). Verder zijn de adviezen heel erg origineel en allemaal gebaseerd op praktijkervaring.

Nu kan iedereen instappen en verantwoord een marathon leren lopen

Run8 is een initiatief van hardlooptrainer Dave Baars en vormgever/e-learningontwikkelaar Harald de Jong. Dave staat al sinds jaar en dag hardlopers met raad en daad terzijde bij de voorbereiding op en het lopen van een marathon. “Met de online marathontraining die Harald en ik hebben ontwikkeld, kan nu iedereen instappen en zich op een verantwoorde manier op een marathon voorbereiden. In de video’s geef ik hele praktische informatie over trainingsvormen, looptechniek, trainen in zones, eten & drinken, motivatie, de balans tussen rust en inspanning en wat te doen bij overbelasting of pijntjes.”

Run8 Community

Dat je er niet alleen voorstaat, bewijst de Run8 Online Community. In het traject is e-mailbegeleiding gedurende 3, 4 of 5 maanden inbegrepen. Bovendien kun je op het platform extra inspiratie en support van ándere marathonlopers vinden. “We organiseren regelmatig challenges en je kunt altijd bij elkaar of bij ons te rade,” geeft Harald aan. “‘You’ll never run alone’, noemen we dat.”

Stap nu in!

Interesse in dit unieke traject? Aarzel dan niet langer, maar kies hier de marathonvoorbereiding die het beste bij jou past.