Begin oktober een weekendje Hoge Veluwe?

Het tweede weekend van oktober staat volledig in het teken van bewegen in de natuur. Op zaterdag 9 oktober vindt de Hoge Veluwe Wandeldag plaats en op zondag 10 oktober kun je de hardloopschoenen aantrekken voor de Hoge Veluwe Loop. Markeer dit weekend dus alvast in je agenda en begin met trainen!

Hoge Veluwe Loop
Hoge Veluwe Wandeldag

De definitieve vorm valt nog te bepalen

In verband met mogelijke maatregelen die in oktober van kracht kunnen zijn gaan we uit van drie mogelijke scenario’s voor de dag. In het ideale scenario kan de Hoge Veluwe Loop in haar originele vorm doorgaan. Dat betekent dat je kunt kiezen uit verschillende afstanden:

  • Jeugdloop De Moeffie Mijl (3 afstanden)
  • 5 kilometer
  • 10 kilometer
  • 21,1 kilometer (halve marathon)
  • Trail 5 kilometer
  • Trail 15 kilometer
  • Trail 28 kilometer
De Moeffie Mijl

Mochten de maatregelen dit vereisen, dan beperken we ons echter tot één trailafstand en één wegafstand. Het aantal lopers zal dan beperkt zijn en de routes en organisatie worden geoptimaliseerd voor het houden van afstand. In dat geval zullen er geen toeschouwers worden toegelaten en wordt er geen Moefiie Mijl gerend. Mogelijk zullen er extra maatregelen gelden zoals het ontbreken van horeca en/of beperkte omkleedmogelijkheden.

Zaterdag 9 oktober: Hoge Veluwe Wandeldag

Geniet in je eigen tempo van de natuur tijdens de Hoge Veluwe Wandeldag. Begin bij het Park Paviljoen en volg een afwisselende route van 1, 5, 10 of 20 kilometer. Het inschrijfformulier voor de Wandeldag komt binnenkort online, maar ook op de dag zelf kun je nog besluiten om mee te wandelen. Mochten de maatregelen dat vereisen, dan zal het aantal deelnemers of de te lopen afstanden aangepast worden aan wat op dat moment mogelijk is.

Mochten we in oktober nog steeds te maken hebben met strenge maatregelen, dan zal er geen Hoge Veluwe Loop plaatsvinden, maar stellen we een aantal uitdagende hardlooptrajecten digitaal beschikbaar voor de individuele loper. Op 1 juli maken we de keuze voor de definitieve vorm van de Hoge Veluwe Loop 2021. Via deze website en de nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de vorderingen en laten we weten wanneer je je kunt inschrijven. Linksom of rechtsom, er zal gelopen worden in het tweede weekend van oktober!