De ultieme teamuitdaging: Holland4ALS

In 2017 staat een nieuwe uitdagende teamchallenge op de kalender: Holland4ALS. Een sportestafette over 300 kilometer. De teams starten in Groningen en finishen 24 uur later in Soest.

Holland4ALS heeft tot doel fondsen te werven om ALS-patiënten te helpen met hulpmiddelen die het mogelijk maken om zolang mogelijk comfortabel in huiselijke kring te verblijven.

In 2016 vond de piloteditie van Holland4ALS plaats, met twee teams. Deze ‘nul’-editie was een groot succes. Dit jaar vindt de eerste officiële editie plaats. Er is ruimte voor 15 teams die het avontuur aan durven gaan.

Vier verschillende sporten

De voorbereidingen op de 2017-editie zijn inmiddels gestart. Over een parcours van maar liefst 300 kilometer gaan de deelnemers gedurende ongeveer 24 uur de strijd tegen de Hollandse elementen aan. Er worden vier verschillende sporten beoefend, waarbij een beroep wordt gedaan op alle spiergroepen van de atleten.

dsc_0900schermafbeelding-2016-11-03-om-17-10-29dsc_0894dsc_0994

Van Groningen naar Soest

De start zal net als bij de piloteditie plaatsvinden in Groningen, de finish ligt in Soest waar Holland4ALS haar oorsprong vond. In Groningen starten de teams zwemmend, om vervolgens hardlopend en fietsend op weg naar Soest te gaan. In Drachten, Hasselt en Uddel zijn de estafette wisselpunten, waarbij nieuwe sporters de weg vervolgen. In Soest vindt het slotonderdeel plaats: kanoën op de Eem.

Elk team bestaat uit 10 sporters en een begeleidingsteam. De organisatie stelt voorbeelddraaiboeken beschikbaar en is in gesprek met diverse partners voor verschillende faciliteiten.

Wil je meer weten of durf je het aan om met een team deel te nemen aan de editie 2017? Kijk op www.holland4als.nl of stuur een mail naar info@holland4als.nl

Over Holland4ALS

Holland4ALS is een initiatief van Stichting Zoalsjan en heeft tot doel fondsen te werven om ALS-patiënten te helpen met hulpmiddelen die het mogelijk maken om zolang mogelijk comfortabel in huiselijke kring te verblijven. Als gevolg van het grimmige verloop van deze ziekte kunnen de behoeften van patiënten in zeer korte tijd veranderen. De bestaande zorg-infrastructuur kan aan deze snel veranderende vraag geen invulling geven, waardoor patiënten vaak te lang moeten wachten op hun hulpmiddelen. En wachten, dat is nou juist iets wat ALS patiënten zich niet kunnen veroorloven.

www.holland4als.nl

holland4als-final