IAAF Bronze Label voor Bredase Singelloop

Met de toekenning van het ‘Bronze Label 2019’ van de wereld-atletiekfederatie IAAF ontvangt de Bredase Singelloop andermaal internationale erkenning. Met dit prestigieuze label schaart Breda zich wereldwijd in een illuster gezelschap van 150 toonaangevende wegwedstrijden. “Een dikke pluim voor de kwaliteit van onze organisatie en een geweldige opsteker voor het evenement!”

Bronze Label

Om in aanmerking te komen voor dit IAAF-label moet aan hoge standaarden worden voldaan. Een officiële en gecertificeerde meting van het parcours is de basis, maar ook zaken als dopingcontrole, tijdregistratie, medische voorzieningen, veiligheidsmaatregelen en een autovrij parcours. Met dit label is de Bredase Singelloop de vierde wegwedstrijd in Nederland en de eerste in Brabant. Andere toonaangevende evenementen met een IAAF-label zijn de marathons van Rotterdam en Amsterdam en de Dam-tot-Damloop.

De toekenning is een nieuwe bevestiging dat het Bredase evenement behoort tot de wereldelite als het gaat om hardloopwedstrijden op de openbare weg. Daarbij is het razendsnelle parcours met een parcoursrecord van 59.50 minuten voor de (inter)nationale wedstrijdatleten is al een pre. Daarnaast ontving de organisatie in 2016 als eerste Nederlandse hardloopwedstrijd op de weg al het ‘5 sterren European Quality Road Race’ label van de Europese atletiekfederatie European Athletics (EAA). Dit label is gebaseerd op 54 veiligheids- en kwaliteitsstandaarden, waar de Bredase Singelloop telkens de hoogste score behaalde.

Vrijwilligersorganisatie

Het bestuur is vooral blij met de brede erkenning. Voorzitter Willem Butz licht toe: “Waarschijnlijk zijn we de enige vrijwilligersorganisatie wereldwijd met een IAAF-label. Het feit dat de IAAF in haar rapport onder andere specifiek de uitmuntende sfeer, inzet, enthousiasme en energie van vrijwiligers én het talrijke publiek benoemt is een geweldig compliment aan alle betrokkenen!”

Het IAAF-label is een extra impuls voor het stichtingsbestuur, dat samen met haar achterban, sponsoren, partners en Gemeente Breda verder wil in de ontwikkeling van het grootste eendaagse evenement van Breda. “De hoge kwaliteit van de organisatie is weer bevestigd, laten we nu het Feest van de Singelloop dus nog uitbundiger vieren!”  is het motto op weg naar de 34ste editie op 6 oktober 2019.

Vier onderdelen

De AMGEN Singelloop kent vier onderdelen: 5 km, 10 km, de halve marathon en de familieloop. Bij de 33e editie in 2018 vestigde het evenement met 18.885 inschrijvers een nieuw record. Het prachtige weer trok volgens de inschattingen circa 85.000 bezoekers naar de singels en de Bredase binnenstad. Niet zo gek, de loop kenmerkt zich door een gezellige, vrolijke en Bourgondische sfeer en ambiance, onder andere door de vele bandjes, dweilorkesten, dj’s en sambabands.

Keep-on-Running! feliciteert de Bredase Singelloop met deze mooie erkenning!