In het voetspoor van de Keizer

Speciaal voor hardlopers die graag ook eens stilstaan. Bijvoorbeeld bij ‘Napoleon in Nederland. In het voetspoor van de Keizer’. Vers van de pers, in een fraai verzorgde uitgave van WalburgPers te Zutphen. Auteurs Anja Krabben en Roy de Beunje reisden Napoleon na door Nederland en ontsloten verrassende informatie over de verblijfplaatsen van de keizer tijdens zijn bezoek aan ons land in oktober 1811. Loop je mee in het voetspoor van de keizer?

Route Impériale

Over leven en werk van de kleine keizer zijn duizenden boeken volgeschreven, maar daarin krijgt de korte, voor Nederland belangrijke reis van Napoleon en zijn Marie Louise maar weinig aandacht. En dat terwijl hij in oktober 1811 tientallen plaatsen in zes provincies bezocht. Met deze rijk geïllustreerde uitgave inclusief kaart met de Route Impériale treed je in het voetspoor van de keizer op zijn reis door Nederland!

Boek: Napoleon in Nederland | Auteurs: Roy de Beunje en Anja Krabben | 112 pagina’s | € 19,95 | Verkrijgbaar in de boekhandel

Nap in Nederland cover

 

Over de auteurs

Roy de Beunje is auteur en tijdschriftenmaker. Van zijn hand verscheen Goethe en het einde. Anja Krabben is journalist, tijdschriftenmaker en auteur van diverse boeken. Onder de Stichting ThemaTijdschriften publiceren Roy en Anja met regelmaat bijzondere uitgaven op cultureel-historisch en ander gebied. Sinds 2011 verschenen uitgaven over Napoleon (zes afleveringen), Begraven, Nederland-Rusland, Nederland en de Eerste Wereldoorlog, Nederland-Polen, De Gans en Blauw (Belastingen vroeger en nu). Ga voor nabestellingen of een abonnement naar www.thematijdschriften.nl.

 

 

Onlangs interviewde Omroep Zeeland auteur Roy de Beunje over de ‘kleine’ Keizer. Je kunt het interview hier beluisteren.