Inschrijving a.s.r. Vitality Sylvestercross open

De voorinschrijving voor de a.s.r. Vitality Sylvestercross op 31 december  2019 en de Vaarderhoogt Sylvester by Night Run op 30 december 2019 is geopend!

Dit jaar wordt de nationaal bekende cross voor de 39e keer georganiseerd. Inschrijven is mogelijk via de website www.sylvestercross.nl.

Nieuwe hoofdsponsor

De komende 3 jaar is a.s.r. Vitality onze nieuwe hoofdsponsor. Deze verzekeraar is nauw verbonden aan gezondheidsprogramma’s en daarmee een ideale partner voor onze cross. Tevens is hiermee de continuïteit van de cross voor de komende jaren geborgd.

De a.s.r. Vitality Sylvestercross is de mooiste cross van Nederland; het (aangepaste) parcours wordt uitgezet in de prachtige Lange Duinen van Soest en kent naast de diverse recreanten onderdelen ook de Prominenten loop waaraan jaarlijks vele nationale en internationaal bekende lopers deelnemen. 

Vaarderhoogt Sylvester by Night Run

De avond voorafgaand aan de Sylvestercross, dus op zondagavond 30 december, wordt weer de succesvolle Vaarderhoogt Sylvester by Night Run georganiseerd. Een loop door het bos en door de duinen waarbij plezier en verrassing voorop staan. Het is geen prestatieloop of wedstrijd. 

Inschrijving hiervoor staat open voor 2 categorieën deelnemers: 

  • (groot)ouders met kinderen  
  • overige lopers 

Alles is gericht op wederom een sfeervolle loop met veel verrassingen! Na afloop van de run is er een gezellige avond in de grote tent op het terrein (tot 23.00 uur).

Andere onderdelen

Ook kent deze 39e editie van de cross weer vele bekende elementen, (verspreid over de dag zijn er ruim 25 starts).  Zo is er weer de Bentinck Fonds G-cross over 600 meter voor lopers met een beperking. Door een samenwerking met het Bentinck Fonds uit Soest, is het voor deze groep mogelijk om gratis deel te nemen. Maar ook de Rabobank Sylvester Businessrun voor bedrijventeams komt terug met ongetwijfeld ook dit jaar weer een spannende strijd om de hoofdprijs!

Ons goede doel is wederom de Bas van de Goor Foundation, die het leven van mensen met diabetes tracht te verbeteren door sport en bewegen.  Elke deelnemer kan bij zijn inschrijving een extra bedrag doneren aan dit goede doel. Voor meer informatie over de Bas van de Goor Foundation zie de website: www.bvdg.nl

Daarnaast zijn er de vaste onderdelen in het programma van de a.s.r. Vitality Sylvestercross

Jeugdlopen: Traditioneel beginnen we de dag met de wedstrijden voor de jeugd (pupillen t/m junioren CD); de deelnemers worden op leeftijd ingedeeld.  

Wedstrijdlopen: De wedstrijden voor de junioren A-B, de senioren, de korte crossers en de masters zijn uitsluitend bedoeld voor leden van van atletiekverenigingen met een wedstrijdlicentie

Recreantenlopen: Voor recreatieve lopers zijn twee onderdelen in het programma opgenomen, de prestatieloop over 4 km (start 10:40 uur) en de prestatieloop over 1, 2 of 3 ronden van circa 3 km. Deze laatste prestatieloop over (maximaal) 9 km (start 15:10 uur) is met ruim 2300deelnemers de grootste prestatieloop bij een crosswedstrijd. 

Teamloop Jeugd: De Bink Sylvester Scholierencross is bedoeld voor teams van basisschoolleerlingen uit Soest en omgeving. Er wordt in leeftijdsklassen gelopen. Elke scholier loopt 1200 m. 

Businessrun: In de Rabobank Sylvester BusinessRun treden teams van bedrijven en organisaties tegen elkaar in het strijdperk. Elk teamlid loopt 8 km. 

Om je voor te bereiden op het evenement worden er in november en december weer clinics georganiseerd. Vier trainingen op het wedstrijdparcours op zondagen in december onder leiding van ervaren trainers van AV Pijnenburg.

Hoogtepunt

Hoogtepunt van de dag is uiteraard weer de Prominentenloop voor dames en heren. De loop maakt deel uit van het Nationale Crosscircuit van de Atletiek Unie. Momenteel wordt hard gewerkt om de nationale en internationale deelnemers weer te contracteren.

Deze 39e editie van de Sylvestercross belooft weer een prachtig evenement te worden! Ruim 230 vrijwilligers doen er alles aan om het de deelnemers en bezoekers weer naar de zin te maken. Een uniek evenement om aan deel te nemen of om te komen kijken in de prachtige Lange Duinen van Soest.

Ga voor meer informatie en inschrijven naar www.sylvestercross.nl.