Inschrijving NN CPC Loop Den Haag open

Op zondag 13 maart 2022 keert de CPC Loop Den Haag terug – na een jaar afwezigheid wegens COVID-19. Vanaf vandaag kan iedereen zich inschrijven. De startbewijzen van de lopers die zich al hadden ingeschreven voor de editie die gepland stond op 26 september 2021 blijven geldig voor deze 46e editie.

Loopklassieker

De NN CPC Loop Den Haag telt jaarlijks circa 40.000 inschrijvingen. De loopklassieker staat internationaal bekend als een halve marathon van topniveau. Het evenement biedt daarnaast op diverse afstanden breedtesporters van elke leeftijd de kans zichzelf te overtreffen op het mooie, snelle parcours en geldt ook als familiefeest. De scholenloop is bovendien de grootste van het land.

Onderdelen

Vanaf vandaag kan worden ingeschreven voor alle onderdelen van de NN CPC Loop Den Haag: CPC4ALL van 1 km, Triodus Jeugdloop van 1 km (traditioneel met Ernst & Bobbie), Triodus Jeugdloop van 2,5 km, Business Runs van 5 km, 10 km en halve marathon, ON 5 KM Loop, 10 KM Loop en de NN Halve Marathon.

CPC4ALL

Na het succes bij de jubileumeditie van 2020 staat de CPC4ALL voor de tweede keer op het programma. Wie om welke reden dan ook niet kan meedoen aan één van de bestaande onderdelen van de NN CPC Loop Den Haag, kan bij het Malieveld een parcours van 1 km op alternatieve wijze afleggen en zo ook de bijzondere sfeer proeven. Deze deelnemers mogen zich voortbewegen met hulpmiddelen zoals een loopfiets, handbike of rolstoel. Onder het motto #BEINSPIRED geldt meer dan ooit: de NN CPC Loop Den Haag is voor iedereen!

Special Olympics

Het goede doel van de NN CPC Loop Den Haag is dit jaar Special Olympics. Dat maakt deel uit van een wereldwijde beweging (actief in 170 landen) die zich inzet om het leven van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren door middel van het organiseren van sportevenementen.
Special Olympics en de NN CPC Loop Den Haag geven sporters met een verstandelijke beperking een podium waarop ze kunnen stralen. Tijdens de ‘CPC’ laten zij zien waartoe ze in staat zijn te midden van alle andere atleten. Atleten met en zonder beperking lopen op 13 maart samen door de straten van Den Haag, eensgezind op weg naar de eindstreep. Samen een prestatie leverend die verbroedert en verbindt. Deelnemers aan de NN CPC Loop Den Haag kunnen bij inschrijving een donatie doen aan Special Olympics.


Inschrijven kan op www.nncpcloopdenhaag.nl

Foto: LUka de Kruijf