Inschrijving Singelloop Utrecht open

Op zondag 2 oktober vindt de 66ste editie van de Singelloop Utrecht plaats. Deelnemers kunnen zich weer inschrijven voor het populaire loopevenement via www.singellooputrecht.nl. De Singelloop Utrecht is de oudste stratenloop van Nederland met het snelste 10 km parcours ter wereld (26:44).

Deze editie is het parcours de tegenovergestelde richting van de vorige edities. De start vindt plaats op de befaamde Maliebaan met de finish op het monumentale Wilhelminapark. Deelnemers kunnen meedoen aan een 1 km Kidsrun, 2 km Jeugdrun, RTV Utrecht 5 km of de 10 km Singelloop.

Snelste parcours van de wereld
Leonard Komon schreef op zondag 26 september 2010 geschiedenis door bij de 60e editie in Utrecht een nieuw wereldrecord te lopen. De 22-jarige Keniaanse lange afstandloper finishte met een tijd van 26:44 en was daarmee 17 seconden sneller dan zijn landgenoot Micah Kogo. Tot de dag van vandaag is het wereldrecord op de weg nog niet verbeterd.

Goede doel: Jeugdsportfonds Utrecht
Deelnemers kunnen bij inschrijving kiezen voor donatie aan het Jeugdsportfonds Utrecht. Nederland is één van de rijkste landen ter wereld. Toch groeit één op negen kinderen op in armoede. Hierdoor lopen kinderen kansen mis die voor leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn. Eén daarvan is de kans om te sporten bij een vereniging. Terwijl sporten juist een heerlijke manier is om je energie kwijt te raken. En door te sporten kan een kind zich ontwikkelen op fysiek, mentaal en sociaal vlak. Dat is belangrijk voor het kind, maar ook voor het gezin waarin het kind leeft.

Volg de Singelloop Utrecht ook op Facebook, Twitter en Instagram.