Van Gogh Loop Zundert

Jubileumeditie Van Goghloop Zundert

De Van Goghloop Zundert trekt jaarlijks talloze wandelaars, lopers en bezoekers. De wedstrijd is voor iedereen, jong en oud, snel en minder snel, en ook lopers met een beperking zijn van harte welkom om deel te nemen. Dit jaar is het feest: de 10de editie. Alle reden dit prachtige loopevenement door de straten van Zundert even in de schijnwerpers te zetten.

Urenlang vermaak

Op 3 juni starten eerst de wandelaars om deel te nemen aan de 9e Van Goghwandeling over een afstand van 15 en 30 km. De start is om 7.00 uur bij Hotel-Eetcafé de Roskam. De wandelroute is volledig uitgepeild en elk jaar is er een nieuwe route. Doordat de Van Goghloop Zundert in de kern van Zundert plaatsvindt en alle looponderdelen op en rond dezelfde locatie plaatsvinden, is er voor de bezoekers urenlang vermaak.

Bij een jubileumeditie hoort natuurlijk ook trakteren. Dan doen wij: alle kinderen die deelnemen aan de kinderlopen mogen gratis deelnemen. Daarnaast krijgen de kinderen allemaal een ijsje van Alfons IJscreaties, aardbeien van CTLV Zundert/Hoogstraten en een kortingsbon voor Speelboerderij de Scherpenberg. En de kinderen die voorinschrijven zijn ook zeker van een Van Goghloop Zundert-shirt (na-inschrijvers tot zo lang als de voorraad strekt).

Leuke prijzen

Voor de eerste drie kinderen per categorie zijn daarnaast weer leuke prijzen te winnen. Deze staan op de site vermeld. De kinderlopen starten om 17.15 uur. Naast de kinderlopen hebben we de 2,5 km en 5 km prestatieloop. Nieuw dit jaar is de 5 km wedstrijdloop. Deze starten om 18.30 uur. De 2,5 km loopt één ronde. De 5 km-lopers lopen twee ronden. Om 19.30 uur starten daarna de 10 km wedstrijd en 10 km prestatieloop. De lopers lopen dan drie iets grotere ronden.

Ook voor deze langere afstanden hebben wij een aantal verrassingen in petto. Zo krijgen de deelnemers een kleine goodiebag met daarin verschillende waardebonnen.

Een verrassing

Verder is de organisatie nog bezig met een verrassing. “Wij hopen dat dat gaat lukken. Wat het is, verklappen we nog even niet.” Tijdens en tussen de onderdelen door zijn er meer dan tien horecagelegenheden en meerdere terrassen gelegen aan het parcours in de Molenstraat. De horeca zal zijn beste beentje voorzetten en voor een drankje en versnapering zorgen. De omroepers, Wim v/d Broek en Jan Knoop, zullen het publiek op de hoogte houden van het wedstrijdverloop. De kinderen kunnen zich vermaken met het springkussen dat vlakbij de start staat.

Voor de bezoeker geldt dan ook: zoek een plaats op waar je kunt genieten van al het lekkers dat er te verkrijgen is én waar je de deelnemers aan kunt moedigen. Gun deelnemers de mogelijkheid om een mooie prestatie neer te zetten en moedig ze vooral heel positief aan. Alle onderdelen starten en/of finishen bij de Markt, dus als u hier in de buurt kijkt mist u niets. De langere afstanden kunt u ook in de Molenstraat tussen het Oranjeplein en de Markt bekijken.

Opfrissen

Bent u de partner van een loper, zorg dan dat uw deelnemende partner een set schone kleren en douchespullen bij zich heeft, zodat hij of zij zich kan opfrissen bij de sporthal “onder de mast” en u samen, frisgewassen, op een van de terrassen kunt plaatsnemen om te genieten van een heerlijke avond.

Er is ruim voldoende parkeergelegenheid in Zundert. Parkeren is mogelijk op het Oranjeplein, op het Nassauplein en bij de Sporthal “Onder de Mast”.

Ga voor het volledige programma en inschrijving naar vangoghloopzundert.nl