Sky Radio Rokjesdagloop: een kleurrijk, warm sportfestijn!

Dames die rennen, wandelen of rollen. Veelal in vrolijke rokjes uitgedost. De sfeer is uitgelaten, licht gespannen. Sporters die een goeie tijd willen lopen én dames voor wie meedoen al een Persoonlijk Record is. Alle deelneemsters sportief verenigd voor onderzoek naar MS. Het doel is heftig en soms zichtbaar aanwezig. Emoties mogen er zijn, wat overheerst is plezier en trots. Dat is waar de Sky Radio Rokjesdagloop, wat mij betreft, voor staat!

Tekst: Tessa Van den Berg

Samen schitteren

Zondag 2 april is het weer zover. Vriendinnen(teams) zijn klaar om op die eerste lentedag met elkaar te schitteren! Het is het zesde jaar dat deze vrolijke ladies-lente-loop gehouden wordt. Het aantal deelneemsters stijgt elk jaar en ook de routes worden uitgebreid. Wandelen of rollen kan dit jaar met de Walk4MS naast 5 en 10 kilometer nu ook 15 kilometer. Voor de dames die kunnen rennen zijn hardlooproutes van 5 en 10 kilometer uitgezet.

Verhalen die je raken

De verhalen van vele deelneemsters zijn hartverwarmend, krachtig en soms ook verdrietig. Juist die combinatie maakt dit evenement zo mooi en indrukwekkend. Voor iedereen is er evenveel applaus en gezelligheid. Die grote verscheidenheid is symbolisch voor de ziekte. MS kent verschillende vormen: is voor de één opstaan en aankleden al ’n hele uitdaging, ‘n ander rent energiek door het leven. En alles wat daartussen zit. Veel deelneemsters doen mee voor iemand die zij kennen met MS of hebben die grillige ziekte zelf. Een blik op de actiepagina’s van www.inactievoorms.nl zegt genoeg. Het zijn verhalen die je raken en inspireren om alles uit de dag te halen. Juist omdat in ‘n leven met MS niets (meer) vanzelfsprekend is.

 

Aanstekelijk enthousiasme

Dat laatste ervaar ik zelf ook maar al te goed. Ik weet inmiddels elf jaar dat ik MS heb. Ik heb de Relapsing Remitting variant, waarbij goede tijden worden afgewisseld met slechte. Ik ben dol op buiten zijn en bewegen, dat doe ik dagelijks. Afstand of intensiteit van het bewegen (sporten) is afhankelijk van mijn energie van de dag. Buiten ben ik sowieso. Ik ben supertrots dat ik weer aan dit evenement verbonden mag zijn. Op goeie dagen probeer ik inmiddels zelf hard te lopen. Voor slechte tijden wacht mijn rolstoel in de schuur. Zo grillig kan het zijn. En terwijl juist energie zo wankel en onvoorspelbaar is, zindert deze dag van aanstekelijk enthousiasme en vrolijke energie.

Emoties mogen er zijn, wat overheerst is plezier en trots

In Nederland hebben zo’n 17.000 mensen MS. Ruim tweederde daarvan is vrouw. Juist daarom is het zo mooi dat dit damesevenement gekoppeld is aan deze ziekte. De diagnose krijg je meestal in de bloei van je leven. Tussen je 20ste en 40ste levensjaar. Juist in die cruciale levensfase komt MS het leven ingrijpend veranderen. Voor altijd.

Dus…

kun jij rennen, wandelen of rollen? Trek dan je zomerse rokje uit de kast en sport mee!

Schrijf je in op www.rokjesdagloop.nl, maak vervolgens een actiepagina aan op www.inactievoorms.nl en laat jouw prestatie sponsoren voor onderzoek naar MS.

Kun je er niet bij zijn? Alleen doneren kan natuurlijk ook. Bekijk de actiepagina’s en sponsor diegene die jou raakt! Omdat onderzoek naar MS keihard nodig is!