KLM Urban Trail Series

KLM Urban Trail Series: laagvliegend door de stad

Ze bestaan al enkele jaren en winnen aan populariteit: de Urban Trails. Het zijn geen hardloopwedstrijden, maar loopjes waarbij je laagvliegend door de stad alle highlights krijgt te zien. Sightseeing op hoog tempo, kun je het noemen. Je loopt niet op een afgezet parcours, maar door historische gebouwen, door theaters, stadions en steegjes, die je misschien nog nooit hebt gezien in jouw eigen stad.

Startschot

Ook de KLM ziet iets moois in dit concept en heeft zich de komende 3 jaar verbonden aan de Urban Trail Series. Door running als sport te omarmen, wil KLM het mogelijk maken dat iedereen altijd en overal ter wereld kan hardlopen. Met de KLM Urban Trail Series kunnen hardlopers nieuwe plekken ontdekken in dertien grote steden in Nederland. Met een paar hardloopschoenen zijn de mogelijkheden onbegrensd.

Tijdens de Haarlem Urban Trail afgelopen zondag is de sponsorovereenkomst getekend door Mario Kadiks, CEO Golazo Sports van Urban Trail Series en Harm Kreulen, directeur KLM Nederland. Hiermee is het startschot gegeven voor een inspirerende samenwerking.

Bij het trailen draait het niet om de tijd, de beleving staat centraal. Na de finish krijgen de deelnemers een gratis ontbijt en een speciale Urban Trail medaille. Jaarlijks brengen de Urban Trails zo’n 40.000 mensen in beweging.

Bij het trailen draait het niet om de tijd, de beleving staat centraal

Op 25 november is de eerstvolgende Urban Trail, deze keer door Arnhem. De mooiste plekken en meest ludieke bezienswaardigheden worden aangedaan: je loopt door het prachtige Park Sonsbeek en het Watermuseum, je duikt onder de winkelstraten van Arnhem waar zich zo’n 36 eeuwenoude kelders bevinden. Zo krijg je gelijk een lesje geschiedenis in de Historische Kelders. Je loopt langs de de bar van ’t Taphuys Arnhem en nee, daar is helaas geen verzorgingspost.

Kuitenbijters

Maar denk niet dat het zomaar een loopje is: veel deelnemers vinden de trappen die veelal in het parcours zitten, een pittige kuitenbijter. Het moet natuurlijk ook wel uitdagend blijven, zo’n trail!

In Nederland kun je al urban trailen in: Arnhem, Eindhoven, Groningen, Amsterdam, Rotterdam, Leeuwarden, Maastricht, Utrecht, Den Haag, Zwolle, Haarlem, Den Bosch en Breda.

Meer informatie over de aanstaande editie vind je natuurlijk terug in onze loopkalender.