LachRun, hardlopen met een Smile

Vooruitlopen op ‘internationale lachdag’?

Op 13 december a.s. vindt de eerste editie van de nieuwe LachRun plaats. Een serie hardloopwedstrijden in het teken van positiviteit. Deelnemers krijgen tijdens de LachRun, die in december van start gaat in Bunnik, allerlei opdrachten om de lach op te wekken. Onder leiding van professionele lachcoaches zal vooraf aan de wedstrijd en ook langs de route, aangespoord worden tot bulderen en gieren. De deelnemers hebben de keuze uit de afstanden 3 of 5 (S)miles.

Naast marathons en runs als de Dam tot Dam Loop, miste er volgens organisator GetTheLaughFlow een race waarbij mensen niet alleen voor de beste tijd gaan, maar ook met elkaar een gezellige middag beleven. De LachRun heeft dan ook tot doel om de rensport toegankelijker te maken en de positieve effecten van lachen tijdens het sporten onder de aandacht te brengen. Tijdens het rennen worden de deelnemers namelijk op verschillende manieren geprikkeld met hilarische opdrachten en vele lachende supporters langs de route.

“Het draait om een leuke actieve middag, waarbij de renners een prestatie neerzetten met een grote knipoog”, aldus directrice Bente Adriaens van GetTheLaughFlow. “Na de ongeveer 4,5 en 8 kilometer, kunnen de sporters gaan genieten van winterse hapjes en drankjes op het historische Fort bij Vechten in Bunnik en hopen we dat er nog lang nagelachen wordt”.

Inschrijven kan via de website www.lachrun.nl, waar ook meer informatie te vinden is over de route, de bedrijfsloop en de kosten. Het doel van organisator GetTheLaughFlow is na deze eerste editie een groter aantal lachruns in Nederland te lanceren met als tweede versie een wedstrijd voor duizenden mensen op zondag 1 mei, dat is namelijk ‘internationale lachdag’.

www.lachrun.nl