Lieke van Lexmond lost startschot Rokjesdagloop

Lieke van Lexmond geeft op zondag 3 april het startschot van de vijfde editie van de Rokjesdagloop Amsterdam Ladiesrun, het lente-hardloopevenement voor vrouwen. De actrice is een van de hoofdrolspelers in de bioscoopfilm Rokjesdag, de nieuwe romantische komedie van regisseur Johan Nijenhuis die vanaf 10 maart in de Nederlandse bioscopen te zien is. De film en de loop: de lente belooft nu al mooi te worden!

Rokjesdag, de loop

Rokjesdagloop Amsterdam Ladiesrun is eerst en vooral een hardloopevenement voor vrouwen. Tegelijkertijd is het een ode aan de lente en aan de in 2009 overleden auteur/columnist Martin Bril. Hij omschreef rokjesdag als ‘die ene dag in het voorjaar dat alle vrouwen als bij toverslag ineens een rok dragen, met blote benen eronder.’ Ineens fladderen overal rokjes en jurkjes. En iedereen weet: de lente hangt in de lucht. De organisatie van de Rokjesdagloop vertaalde dit vrolijke gegeven naar een uitdagende ladiesrun, met afstanden over 5 of 10 km hardlopen en 5, 10 of 15 km wandelen, de Walk4MS. Een rokje is niet verplicht, maar natuurlijk wel zo leuk! Inschrijven kan via rokjesdagloop.nl.

Rokjesdag, de film

Op Rokjesdag gaat een ensemble aan singles op zoek naar de ware. Maar hoe vind je die nu daten topsport is? Work-a-holic Marijke (Lieke van Lexmond) en haar beste vriendin Danielle (Birgit Schuurman) besluiten zich in te schrijven voor Love Bites; een speciale kookworkshop voor singles. Ook de knappe student Rens (Manuel Broekman) heeft zich aangemeld. Hij wil zoveel mogelijk dates scoren, iets wat de onhandige dierenverzorger Edwin (Martijn Fischer) nog nooit is gelukt. Iris (Toprak Yalçiner) is net verloofd maar bereid om haar huwelijk op het spel te zetten voor één laatste flirt. Wanneer de beste vriendinnen Marijke en Danielle tijdens de workshop ruzie krijgen om één man lijkt de avond te ontsporen. Maar er blijkt wel degelijk zoiets te bestaan als echte liefde, zelfs voor Rens. Je moet er alleen voor openstaan…
Rokjesdag is de nieuwe romantische komedie van Johan Nijnenhuis, regisseur van Verliefd op Ibiza en Toscaanse Bruiloft.

Lieke van Lexmond

Naast presentatrice bij RTL4 is Lieke van Lexmond ook een zeer succesvol actrice. In de afgelopen jaren speelde zij onder andere in de bioscoophits Toscaanse bruiloft en Michiel de Ruyter.
In de film Rokjesdag neemt Van Lexmond de rol van Marijke, een succesvol advocate, voor haar rekening. Nu is het tijd om de vader van haar toekomstige kinderen te vinden. En een beetje snel graag, haar klok tikt. Ze date zich een slag in de rondte, maar schrikt alle mannen af met haar directheid en imponerende verhalen. ‘Verbale castratie’, noemt haar beste vriendin Daniëlle dat.

Inschrijving via www.rokjesdagloop.nl