De leukste lopen 2018/2019

Deze hardloopkalender biedt je een actueel overzicht van de leukste lopen in binnen- en buitenland. Van de grote marathons en bijzondere loopevents in de wereld tot en met kleinschalige lopen in je eigen regio. Wandel er eens rustig doorheen en kies de loop die bij jou past. Uitdagingen in alle soorten en maten. Voor beginners, doorlopers en ultralopers. We wensen je veel loopplezier!

Bridge to Bridge Arnhem
zondag 09 sep 2018
zondag 16 sep 2018

Halve en Kwart Marathon Cranendonck

De Halve en Kwart Marathon van Cranendonck is een prachtige loop door het natuurgebied van Cranendonck, te weten door de Vloeten, de Putberg, het Goor, natuurreservaat de Grootte Heide en de Buulbergsche Heide. Enkele muziekkapellen zorgen voor de muzikale ondersteuning. Elke afstand is een aparte ronde en wordt per km aangeduid, er zijn drinkposten bij iedere 5 km. Verkeersregelaars zorgen dat de loop veilig verloopt. Overige faciliteiten: douche- en omkleedruimte, voldoende parkeerplaats, verkoop van drankjes, broodjes en soep in de tent, (gratis)sportmassage. De voorinschrijving is t/m 13 september 2015 via www.inschrijven.nl. Na-inschrijving tot een half uur voor aanvang.

 • Plaats:Soerendonck, gem. Cranendonck (NB)
 • Afstanden:scholierenloop (400m, 800m, 1200m), 5 km, kwart marathon, halve marathon marathon
Meer info
The Hague Peace Night Run
vrijdag 21 sep 2018
dinsdag 25 sep 2018

Run to the Moon and Back

Wendy van Dijk lanceert samen met Make-A-Wish een uniek doel: binnen één maand tijd met z’n allen naar de maan rennen en weer terug met de  app Run to the Moon and Back. Het grote doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor ernstig zieke kinderen, waarvoor Make-A-Wish wensen vervult.

Wendy van Dijk begon haar platform ‘Een zoektocht naar geluk’ eind 2014 en focust zich meer en meer op gezond leven en een mooiere wereld. Nu staat zij met haar team voor de ultieme uitdaging. Maar liefst 768.800 kilometer afleggen in één enkele maand onder de noemer Run to the Moon and Back. Wendy hoopt heel Nederland in beweging te krijgen, om vanaf de volle maan op 25 september 2018 tot de volle maan op 24 oktober 2018 mee te lopen voor het goede doel. Alle kilometers kunnen worden gesponsord. De opbrengst van de gelopen kilometers worden gedoneerd aan Make-A-Wish, waar Wendy ambassadrice van is.

Hoe werkt het?
Iedereen kan zijn gelopen kilometers bijdragen, om gezamenlijk tot het einddoel, de 768.800 kilometers, te komen. Het prettige van Run to the Moon and Back is dat iedereen – tussen de twee volle manen – op zelf gekozen momenten kan deelnemen, op elke plaats waar hij of zij zelf het liefst loopt. Via de Run to the Moon and Back applicatie worden alle afgelegde (en daarmee gedoneerde) kilometers bijgehouden. Tijdens de hardloopperiode zal de gezamenlijke tussenstand via de app en via
www.runtothemoonanback.nl worden getoond. Ook is via de app de individuele score van de deelnemer te zien. De app is te downloaden via de App Store of Google Play.

 • Afstanden:768.800 km
Meer info
zaterdag 06 okt 2018
zondag 07 okt 2018

Bank of America Chicago Marathon

Eén van de Big Six Marathons, drie in het voorjaar en drie in het najaar:

Tokyo: eind februari | www.marathon.tokyo
Boston: medio april | www.baa.org
Londen: medio/eind april | virginmoneylondonmarathon.com

Berlijn: meestal de laatste zondag van september | www.bmw-berlin-marathon.com
Chicago:  half oktober | www.chicagomarathon.com
New York: eerste zondag van november | www.tcsnycmarathon.org

De Amerikaanse Jillian Anderson schreef een uitgebreide gids over trainen voor een marathon.  Deze is gratis te bekijken op: https://www.sport-fitness-advisor.com/marathon-training.html

 • Plaats:Chigago (VS)
 • Afstanden:marathon

Meer info
zondag 07 okt 2018
zondag 28 okt 2018

Venice Marathon

Karhu Offical sponsor of the Venice Marathon 2017

KARHU, the legendary Finnish sports brand, has seen a great revival in the Italian market highlighted by becoming the “social shoe” of the Venice Marathon. In addition, the partnership provides Karhu as the technical sponsor of several events organized by the Venetian club like: The Garmin Venice Night Trail on April 29th, 2018, The Garmin 10K combined with the Venice Marathon, and, finally, The Moonlight Half Marathon, International Half Marathon, and its sister Garmin 10K race scheduled from Cavallino, Jesolo on Saturday, May 27th, 2018. 

Karhu will also be the technical sponsor of the Venice Marathon Running Team. During the marathon expo, open from October 20st and 21nd, Karhu will deliver a 100 year brand experience, showcasing an assortment of the most iconic shoes from the rich archive. Karhu will also share its latest and best running products featuring the Fulcrum and Ortix technologies. Attendees will have the opportunity to try the new Synchron Ortix, the latest introduction in the Karhu Performance running collection that has been welcomed in the running world as one of the most innovative products.

Karhu will also exclusively launch at the Marathon Expo a new addition to his teamwear collection: a new running line with high quality fabrics and treatments to support the performance of the runners at its best.

 • Plaats:Venetië, Italië
 • Afstanden:10 km - halve marathon - marathon
Meer info
zaterdag 17 nov 2018

Springendalloop

De Ootmarsumse Lopersclub organiseert op zaterdag 17 november alweer de zevende editie van de Springendalloop. Deze natuurloop door het prachtige Springendal is al niet meer weg te denken van de hardloopagenda in Twente.

Hoeve Springendal

De loop heeft een geheel eigen karakter, het te lopen geaccidenteerde parkoers loopt door heide- en bosgebied in het natuurgebied Het Springendal. De startlocatie bij Hoeve Springendal is natuurlijk ook zeer fraai. De familie Brunninkhuis biedt al vanaf het eerste jaar  aan OLC’93 de gelegenheid om de prachtige Hoeve Springendal als start- en finishlocatie te mogen gebruiken.

Het ‘nieuwe’ lopen

Sinds het ontstaan van de Springendalloop is de inschrijving van de maximale aantal deelnemers (500) binnen een paar dagen volgeboekt. Het event is een treffend voorbeeld van het ‘nieuwe’ lopen. Waar in de jaren ’80/’90 vooral een snel en vlak parkoers heel populair was, gaat nu een groot deel van het loperslegioen voor wedstrijden in en door fraaie natuurgebieden. Het genieten en presteren wordt nu gecombineerd.

‘Het is een genot om door het bos met zijn fraaie herfstkleuren te mogen rennen’

De ruim 500 deelnemers kunnen kiezen tussen de 5, 10 en 15 kilometer. De lopers van de 10 en 15 kilometer lopen ook langs de Kleine en Grote Bronnen en langs de Springendalse beek. Het is een genot om door het bos met zijn fraaie herfstkleuren te mogen rennen. Na afloop van de loop, is het tijd om met alle andere lopers te genieten van een Bratwurst, een Bokbiertje of een Gluhwein.

 • Plaats:Ootmarsum (OV) (OV)
 • Afstanden:5 km - 10 km - 15 km
Meer info
zondag 25 nov 2018

KLM Curaçao Marathon

Package Deal naar de KLM Curaçao Marathon

De KLM Curaçao Marathon is te boeken in een Package Deal. Bij iedere boeking ontvang je 100 euro korting op de Package Deal en ontvang je een startpakket voor de marathon t.w.v. 80 euro (startnummer, medaille, pasta party, hardloopshirt).

Deze Package Deal is tot 17 november boekbaar met een vertrek tussen 17 en 24 november 2018.

 • Plaats:Curaçao (NA)
 • Afstanden:5 km - 10 km - 10.5 km - halve marathon - marathon
Meer info
zondag 25 nov 2018
zaterdag 11 mei 2019
zaterdag 05 okt 2019