De leukste lopen 2017/2018

Deze hardloopkalender biedt je een actueel overzicht van de leukste lopen in binnen- en buitenland. Van de grote marathons en bijzondere loopevents in de wereld tot en met kleinschalige lopen in je eigen regio. Wandel er eens rustig doorheen en kies de loop die bij jou past. Uitdagingen in alle soorten en maten. Voor beginners, doorlopers en ultralopers. We wensen je veel loopplezier!

zaterdag 25 nov 2017
zaterdag 23 dec 2017
zaterdag 10 mrt 2018
vrijdag 16 mrt 2018

Antarctica Marathon & Half-Marathon

Het ultieme evenement voor zo’n 200 echte bikkels met een dito portemonnee: deelname kost een slordige 16.000 euro. Voor niets gaat immers alleen de zon op. Het pakket begint met een driedaags verblijf in Buenos Aires, waar je je loopmaatjes leert kennen, vervolgens vlieg je gezamenlijk naar Ushuaia, het zuidelijke puntje van Argentinië. Hier ga je aan boord van een Akademik Ship dat je via het Beagle-kanaal, Drake Passage en de Shetland Eilanden naar King George’s Island vervoert, het startpunt van een onvergetelijke ervaring.

 • Plaats:Antarctica
 • Afstanden:halve marathon - marathon
Meer info
zondag 18 mrt 2018

Scheveningen Zandvoort Marathon

Nieuw: een halve marathon en de 10 kilometer met het ultieme strandgevoel!

Marathon
De Scheveningen Zandvoort Marathon is de enige echte kustmarathon van Nederland. Je loopt de klassieke marathonafstand helemaal in een rechte lijn, 100% over het strand, omringd door zee en duinen. Het strand is hard want we starten bij laagwater, maar de natuur is hier de baas, dus elke editie is weer uniek. Je loopt de horizon tegemoet en als je in de verte tuurt doemt uit de vage contouren van strand, zee en duinen uiteindelijk de Zandvoortse vuurtoren op. Deze marathon wordt alweer voor de 11e keer georganiseerd. Echt een unieke marathon om te lopen. Durf jij deze zware uitdaging aan?

Halve marathon en 10 km
Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om de halve marathon of de 10 km te lopen. Deze starten en finishen in Zandvoort. Het worden 2 prachtige routes waarbij strand en de duinen gecombineerd worden.

Dit wordt gegarandeerd jouw mooiste zondag van 2018!

De gehele opbrengst van de Scheveningen Zandvoort Marathon gaat naar de Nederlandse Reddingsbrigade.

 • Plaats:Scheveningen (ZH)
 • Afstanden:kids marathon - 10 km - halve marathon - marathon (individueel/duo- en teamestafette)

Meer info
zondag 18 mrt 2018

Rokjesdagloop

De 7de editie van dit bijzondere lente-event vindt plaats op zondag 18 maart rond Sportcentrum Universum op Amsterdam Science Park. Voor wie liever aan de wandel gaat is er de Walk4MS.

Als vorige jaren is Stichting MS Research/VUmc MS Centrum Amsterdam het verbonden goede doel. Je kunt je inschrijven als individuele deelneemster, als vriendinnenteam of als bedrijfsteam op www.rokjesdagloop.nl. Bij de inschrijving kun je kiezen voor een eenmalige donatie aan MS-onderzoek bovenop het inschrijfgeld. Bovendien kun je ervoor kiezen om nóg meer geld in te zamelen via een eigen actiepagina op de site van Stichting MS Research.

 • Plaats:Amsterdam (NH)
 • Afstanden:5 km - 10 km (hardlopen) + 5 km - 10 km - 15 km (wandelen)
Meer info
zondag 20 mei 2018

Beer Lovers’ Marathon Luik

De Beer Lovers’ Marathon is een Sportieve en Feestelijke gebeurtenis. Het is een Marathon, dus een met een timer gemeten race van 42Km en 195m, met een feestelijke bedoeling. Het zal dus een wedstrijd vol sfeer zijn, met fanfaren, muziek, DJs, vermomde lopers, gekke vrijwilligers voor de bevoorradingen. Naast de traditionele energetische drankjes en voedsel, zullen we u ook streekeigen producten aanbieden, waaronder 15 Belgische bieren.

 • Plaats:Luik / Liège (BE)
 • Afstanden:marathon
Meer info
zondag 27 mei 2018

Street Child Sierra Leone Marathon

In mei 2018 organiseert Street Child de zevende Sierra Leone Marathon, een uniek evenement waarvoor honderden hardlopers naar Sierra Leone afreizen om daar voor een goed doel hard te lopen. Alle deelnemers vertrekken naar Sierra Leone met een gezamenlijk doel, namelijk het verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs in Sierra Leone.

De marathon gaat van start in Makeni, een van de grootste steden in Sierra Leone. Dit is waar Street Child in 2008 met de eerste projecten is begonnen. Deelnemers lopen op zowel verharde als onverharde wegen door de jungle en kleine dorpjes, waar de lokale bevolking je zal aanmoedigen en de kinderen langs de kant staan om high fives uit te delen. Dit is niet de makkelijkste marathon, en zeker niet de snelste, maar gezamenlijk hardlopen voor een goed doel is een geweldige ervaring die je niet snel zal vergeten!

Elke deelnemer krijgt de kans om de projecten van Street Child te bezoeken en zal de kinderen ontmoeten die zullen profiteren van het opgehaalde geld. Street Child is op zoek naar avontuurlijke hardlopers die klaar zijn om deze uitdaging aan te gaan en samen te werken om straatkinderen in Sierra Leone een ​​betere toekomst te bieden!

De keuze uit 5 km, 10 km, een halve marathon of hele marathon maakt het mogelijk voor zowel beginnende als ervaren lopers om met deze speciale mee te doen. Of je nu wil lopen, joggen of rennen, het feit dat dit met een hitte van 30 graden en 90 procent vochtigheid moet maakt dit een spannende uitdaging voor velen. Ben je geen hardloper? Dan kan je nog steeds als vrijwilliger mee! Reispakketten zijn beschikbaar vanaf €420 en zijn inclusief accommodatie, drie maaltijden per dag en vervoer.

Meer weten over wat Running Awards 2017 beschrijft als ”‘s werelds spannendste en meest waardevolle marathon” in Sierra Leone? Ga naar onze website voor meer informatie! Bekijk ook de video!

 • Plaats:Makeni (Sierra Leone)
 • Afstanden:5 km - 10 km - halve marathon - marathon
Meer info
zondag 16 sep 2018

Halve en Kwart Marathon Cranendonck

De Halve en Kwart Marathon van Cranendonck is een prachtige loop door het natuurgebied van Cranendonck, te weten door de Vloeten, de Putberg, het Goor, natuurreservaat de Grootte Heide en de Buulbergsche Heide. Enkele muziekkapellen zorgen voor de muzikale ondersteuning. Elke afstand is een aparte ronde en wordt per km aangeduid, er zijn drinkposten bij iedere 5 km. Verkeersregelaars zorgen dat de loop veilig verloopt. Overige faciliteiten: douche- en omkleedruimte, voldoende parkeerplaats, verkoop van drankjes, broodjes en soep in de tent, (gratis)sportmassage. De voorinschrijving is t/m 13 september 2015 via www.inschrijven.nl. Na-inschrijving tot een half uur voor aanvang.

 • Plaats:Soerendonck, gem. Cranendonck (NB)
 • Afstanden:scholierenloop (400m, 800m, 1200m), 5 km, kwart marathon, halve marathon marathon
Meer info
zondag 07 okt 2018

Bank of America Chicago Marathon

Eén van de Big Six Marathons, drie in het voorjaar en drie in het najaar:

Tokyo: eind februari | www.marathon.tokyo
Boston: medio april | www.baa.org
Londen: medio/eind april | virginmoneylondonmarathon.com

Berlijn: meestal de laatste zondag van september | www.bmw-berlin-marathon.com
Chicago:  half oktober | www.chicagomarathon.com
New York: eerste zondag van november | www.tcsnycmarathon.org

 • Plaats:Chigago (VS)
 • Afstanden:marathon

Meer info
zondag 28 okt 2018

Venice Marathon

Karhu Offical sponsor of the Venice Marathon 2017

KARHU, the legendary Finnish sports brand, has seen a great revival in the Italian market highlighted by becoming the “social shoe” of the Venice Marathon. In addition, the partnership provides Karhu as the technical sponsor of several events organized by the Venetian club like: The Garmin Venice Night Trail on April 29th, 2018, The Garmin 10K combined with the Venice Marathon, and, finally, The Moonlight Half Marathon, International Half Marathon, and its sister Garmin 10K race scheduled from Cavallino, Jesolo on Saturday, May 27th, 2018. 

Karhu will also be the technical sponsor of the Venice Marathon Running Team. During the marathon expo, open from October 20st and 21nd, Karhu will deliver a 100 year brand experience, showcasing an assortment of the most iconic shoes from the rich archive. Karhu will also share its latest and best running products featuring the Fulcrum and Ortix technologies. Attendees will have the opportunity to try the new Synchron Ortix, the latest introduction in the Karhu Performance running collection that has been welcomed in the running world as one of the most innovative products.

Karhu will also exclusively launch at the Marathon Expo a new addition to his teamwear collection: a new running line with high quality fabrics and treatments to support the performance of the runners at its best.

 • Plaats:Venetië, Italië
 • Afstanden:10 km - halve marathon - marathon
Meer info