Lopen op een ganzenbord…

Is de gans een probleem dat moet worden afgeschoten, vergast of op een andere manier ‘de nek om gedraaid’? Of moeten we juist blij zijn dat de wilde gans zich hier zo thuisvoelt? Er zijn er meer dan ooit. En áls we ze afschieten of vergassen waarom vinden we ze niet terug in winkel, restaurant en op ons bord? Is de wilde gans die vrij heeft rondgevlogen geen mooi alternatief voor de plofkip uit de bio-industrie?

Stichting ThemaTijdschriften beantwoordt deze en andere vragen in het ThemaTijdschrift De Gans. Naast deze actuele vragen verdiepen wij ons in de biologie en de geschiedenis van de gans en de gans in sprookjes, volksverhalen, strips en de kunst. Het tijdschrift bevat bovendien een hedendaags ganzenbord. Zo kun je ook tijdens de feestdagen gewoon blijven ‘lopen’ zonder je huisgenoten in de steek te hoeven laten!

De eenmalige uitgave De Gans is 100 pagina’s dik, rijk geïllustreerd en voor € 8,95 verkrijgbaar in boek- en tijdschriftenwinkels in heel Nederland.

Mail-bijlage

cover 1 klein

Over Stichting Thematijdschriften

Stichting Thematijdschriften is een kleine, niet-commerciële stichting, opgericht door twee freelance journalisten. De stichting is in 2011 van start gegaan en heeft met een klein budget inmiddels 17 ThemaTijdschriften uitgegeven, die met veel lof door publiek en pers zijn ontvangen.

Meer weten of interesse in een abonnement? Bel 06 2948 2830 of mail naar info@thematijdschriften.nl. Je kunt De Gans ook bestellen: maak dan € 11,50 (incl. bijdrage in verzendkosten) over naar NL83 INGB 0005 0346 69 ten name van Stichting Thematijdschriften o.v.v. De Gans en – niet vergeten! – je adres.

Boekhandel Het Martyrium in Amsterdam:

Al een jaar of vier kennen we het ThemaTijdschrift – een paar keer per jaar verschijnt een nummer dat helemaal gewijd is aan één thema – maar niet eerder zagen we een aflevering die zo tot oppakken, bladeren en lezen uitnodigde. En dat rond een thema waarover we in eerste instantie onze schouders ophaalden: de gans… Maar wat een diversiteit aan onderwerpen en invalshoeken! Van zakelijk en serieus (de gans als welkome overwinteraar of plaagdier) tot cultuurhistorisch (de gans in volksverhalen, taal, kunst, cartoons) tot culinair (gans met kastanjes) tot prettig luchtig (miss-ganzenhoedsterverkiezingen). Het geheel is helder en fris vormgegeven en staat vol mooie foto’s. Zelfs literatuurverwijzingen en een heus ganzenbord ontbreken niet. Een vrolijk stemmend kerstcadeautje!