Lopen tot de zon komt

Op 30 januari is het zover. Lopen tot de zon komt. Een 10k wedstrijd waarbij je niet racet tegen andere lopers, maar de strijd aangaat met de zon.

Hoe werkt het?

Bij deze race draaien we het om: in plaats van een gezamenlijke starttijd is er een vaste eindtijd: 8:25 uur ‘s ochtends. Het moment waarop de zon op 30 januari de eerste stralen laat zien. Is jouw streeftijd 45 minuten, dan start je dus om kwart over zeven. Hoop je de race in een uur te lopen, dan zul je vroeger je bed uit moeten komen: jouw start is om zeven uur. Je begint de wedstrijd dus samen met lopers die hetzelfde doel hebben. Oftewel: je kunt elkaar helpen op je droomtijd op de 10k te realiseren. 

Met ontbijt

Zo strijd je tegen je eigen streeftijd en tegen de zon. Komt de zon eerder op dan je gefinisht bent, dan heb je verloren. Loop je de zon eruit, dan win je. Simpel! Voor de winnaars hebben we een klein aandenken, voor de verliezers… niks. Had je maar sneller moeten lopen! Maar of je nou wel of niet een gouden race loopt, na afloop ontbijten we met z’n allen op één van de mooiste plekken van Amsterdam namelijk Hoogtij, een dakterras in Amsterdam Noord!  De perfecte locatie om samen de zon verder te zien opkomen.

De start en de route

Start op de Veemkade in Amsterdam-Oost

De start is op de Veemkade in Amsterdam-Oost. Hier kun je je spullen afgeven en starten. Elke 2,5 minuut zal er een start zijn. Van 7:10 (een streeftijd van 1:15) tot 7:55 (een streeftijd van 30 minuten) . Zorg dat je ruim op tijd bij de start bent. Daar ontvang je een startnummer, zodat je ready bent om te gaan.

De route van 10 kilometer gaat via Amsterdam-Oost over de bruggen naar Amsterdam-Noord en zal gemarkeerd zijn met pijlen. Je loopt de hele race over het fietspad, maar zult een paar keer de weg kruisen. We verwachten dat je je op die punten aan de verkeersregels houdt. Top

Regels

De regels zijn simpel. Vooraf geef je aan wat je streeftijd is. Je kan kiezen uit elke 2,5 minuut tussen 1 uur 15 en 30 minuten. Twee weken voor de wedstrijd ontvang je een mail met info over hoe laat je bij de start moet zijn. Bij de start lever je je spullen in (deze worden door ons naar de finish gebracht) en vertrek je dankzij een starter op precies het juiste moment richting de finish. 

Tijdens de run zijn de regels simpel: je volgt de route die is gemarkeerd met pijlen. De race gaat bijna volledig over fietspaden, maar op sommige punten zul je uit moeten kijken voor verkeer. 

Inschrijving

Ga voor meer informatie en inschrijving naar indierunner.nl.