Hardloopkalender mei

Meimaand Hardloopmaand 2: over het smokkelpad

Komende zaterdag 11 mei twee oude smokkelroutes als trailrun: Brabantse Kluis Trail Aarle-Rixtel, aan de Belgische grens, en het Twentse Smokkel Trail, aan de Duitse grens bij Losser. In het Noord-Limburgse Stamproy organiseren de Grenslaupers elke derde zondag van de maand (19 mei) de Grenslaup Vosseveen

Craft Beer Run Amsterdam

zaterdag 11 mei – 18 km hardlopen langs verschillende brouwerijen in en rondom Amsterdam! Je loopt in kleine groepjes van brouwerij naar brouwerij en bij iedere brouwerij krijg je een kleine proeverij te verwerken. De inschrijving van de Craft Beer Run is gesloten, maar wat zijn we benieuwd naar de finish van de deelnemers. 

47eBatavierenrace

zaterdag 11 mei – Dit weekend de Batavierenrace, van Nijmegen naar Enschede. Het evenement afficheert zichzelf als ’s werelds grootste estafetterace. Met circa 8.500 deelnemers is de Batavierenrace het grootste studentensportevenement van Nederland. De teams leggen in totaal 175 km af. Aan het eind een mooi feestje op de campus van de TU Twente.

Cruyff Legacy 14K Run

zaterdag 11 mei – De erfenis van Johan Cruijff is meer dan Ajax. Zijn mooiste nalatenschap is de Johan Cruyff Foundation, met sportprojecten voor kinderen met beperkingen en natuurlijk de Cruyff Courts-sportpleintjes. Als Ajax zich weet te plaatsen voor de Champions League finale wordt het extra feestelijk aanstaande zaterdag tijdens de Cruyff Legacy 14K Run. Je rent van stadion naar stadion, langs de hoogtepunten uit het leven van Johan Cruijff.

Lauwersmeer Marathon

zondag 12 mei – vindt de eerste editie van de Lauwersmeer Marathon plaats. Met als start en finish plaats Lauwersoog wordt een ronde door Groningen en Friesland om het Nationaal Park Lauwersmeer gelopen.

Er staat nog veel meer moois op de hardloopkalender mei, zoals de City Run Gemert. Kijk snel op de kaart van deleukstelopen.nl voor een mooi evenement bij je in de buurt.