Hardloopkalender mei

Meimaand Hardloopmaand

De hardloopkalender van mei is overvol. Daarom een selectie van de leukste lopen in twee of meer delen. Om te beginnen: vijf tips voor tussen 4 en 10 mei. 

Hunebedloop Borger

zaterdag 4 mei – De Hunebedloop in Borger heeft alles van een vriendelijke recreatieloop. Zoals de Oekjeugdloop, voor kinderen uit groep 1 t/m 8. Waar wij ook blij van worden: ‘speaker van de dag: Harm Noor en de Hunnebedkoek voor de deelnemers.

Salomon Koning van Spanje Trail, Gulpen

zaterdag 4 en zondag 5 mei – De heuvels van Zuid-Limburg zijn in de lente het decor voor ploeterende fietsers. Maar de echte schoonheid van het Limburgse heuvelland ervaar je toch echt als je de paden op gaat: buffelen over holle wegen en veldwegen. De Salomon Koning van Spanje Trail is een ware trailrun klassieker.

Bevrijdingsloop Alblasserdam

maandag 6 mei – Je kunt de week meteen goed van start gaan door maandagavond aan de start te staan van de Bevrijdingsloop. Het Nederlandse polderlandschap op z’n mooist, met een parcours door het beroemde natuurgebied langs de molens van Kinderdijk.

Maastrichts Mooiste City Centre Trail

vrijdag 10 mei – Voor wie niet genoeg kan krijgen van de Maastrichtse binnenstad heeft Maastrichts Mooiste nu ook een City Centre Trail op de vrijdagavond. In juni kun je weer deelnemen aan Maastrichts Mooiste zelf.

Omloop Ter Heijde aan Zee

vrijdag 10 mei – De Omloop vanuit het kustdorp Ter Heijde aan Zee, in het Westland voert de deelnemers over een fraai gevarieerd parcours door de duinen en over het strand.