Menzis Singelloop Enschede gaat door!

Mooi nieuws voor hardlopers: de Menzis Singelloop Enschede gaat door, en wel op zondagmorgen 13 september a.s.! In overleg met de Veiligheidsregio Twente en de gemeente steekt de organisatie het evenement in een nieuw, slim jasje. Met gespreide starts kan er zo tóch een prachtig rondje singels worden gelopen!

Online inschrijven!

Je kunt je uitsluitend online inschrijven via de site. Na-inschrijven is dit jaar niet mogelijk. Je startnummer krijg je thuisgestuurd. Bij inschrijving garanderen deelnemers gezond te zijn én verklaren zij op de dag van de Singelloop uitsluitend deel te nemen als ze geen gezondheidsklachten hebben, die overeen kunnen komen met COVID-19 gerelateerde klachten.

Gespreid starten

Je start in tijdslots van 30 minuten tussen 09:00 en 11:15 uur en kiest bij inschrijving het tijdslot dat bij je verwachte prestatie past. Per tijdsblok starten maximaal 500 lopers. Iedere vijf seconden gaan drie deelnemers het parcours op, waardoor op de singels en na de finish voldoende afstand gehouden kan worden. Na afloop wordt het klassement op basis van de netto tijden gepubliceerd. Voor de lopers met wedstrijdlicentie is de Singelloop een wedstrijd, prijzen worden echter niet fysiek uitgereikt op een podium.

Voldoende afstand

Het Volkspark en de Enschedese singels bieden veel ruimte om deelnemers op een verantwoorde manier te laten deelnemen. Door een geheel nieuwe indeling van het Volkspark kan er voldoende doorstroming en maximale ruimte onderling worden gewaarborgd: zo wordt de 1,5 m in de startvakken gemarkeerd, is er geen terrein met horeca, Sportzone, Kidszone, springkussens en andere activiteiten, worden de start- en finishstraat van elkaar gescheiden en worden looproutes naar en in het park aangepast. Daarnaast is het finishplein vele malen ruimer opgezet dan andere jaren.

Publiek

Het Volkspark is op 13 september even het domein van de lopers. Supporters die graag iemand willen aanmoedigen, kunnen dit langs het parcours doen. Op een parcours met een lengte van iets meer dan 8 km is er voldoende ruimte om 1,5 m afstand te houden van elkaar. De gespreide starts bevorderen bovendien dat het publiek verspreid aanwezig is op het parcours. “Supporters staan er echt voor hún bekende. Als je weet in welk tijdslot degene die je aanmoedigt is gestart, ga je er rond die tijd staan en blijf je veelal niet drie uur lang supporteren.”

Er vinden dit jaar geen Kidsrun en Dubbele Mijl plaats.

https://www.singelloop-enschede.nl