Mizuno Enerzy, de ultieme bounce in je schoen

Het Japanse Mizuno lanceert met ENERZY een revolutionair nieuwe zooltechnologie voor hardloopschoenen. ENERZY heeft een ontwikkelingstraject van meer dan twee jaar doorlopen op de eigen R&D-afdeling van het merk.

Zachter, responsiever

Het resultaat is een materiaal dat tot 293% zachter is en responsiever dempt dan eerder gebruikte zoolmaterialen. Het zorgt voor een energieteruggave van maar liefst 56% en is daarmee het materiaal met de hoogste energieteruggave ooit.

Mizuno loopt wederom voor op de concurrentie als het gaat om het ontwikkelen van nieuwe materialen voor betere prestaties. Enerzy is ontwikkeld om de prestaties van atleten te verbeteren en te garanderen dat hun energie beter rendeert. Al sinds de oprichting in 1906 werkt Mizuno intensief aan baanbrekende innovaties door uitgebreid onderzoek naar nieuwe materialen met de focus op beweging en specifieke eisen van elke sport.

‘We onderzoeken en ontwikkelen voortdurend nieuwe materialen om de prestaties van atleten te verbeteren. Mizuno ENERZY is speciaal voor dit doel ontwikkeld, compleet met zeer zachte en hoge rebound-voordelen zodat je als het ware stuitert met een minimaal verlies aan energie. Al bij de eerste tests werd duidelijk dat dit een next-level materiaal is,’ aldus Akira Morita, Ontwikkelaar Mizuno Enerzy.

Mizuno ENERZY zal worden toegepast in veel sportschoenen van het merk, zoals hardloop-, volleybal- en handbalschoenen. Hardlopers kunnen de voordelen van deze technologie uitproberen in de 24ste update van de iconische Wave Rider en in de nieuwe Wave Sky 4. Zaalsporters vinden Enerzy terug in de Wave Stealth Neo en de Wave Lightning Neo.

Beeld boven: Concept-model Mizuno ENERZY.

Lees hier meer over de Wave Rider.