MoRun: discofanaten hollen mooi bedrag bijeen

Afgelopen zaterdag, 30 november, voltrok zich in Amsterdam-Zuid een bijzonder schouwspel: bijna 350 met disco fever besmette hardlopers renden door het Vondelpark in het kader van de Movember Run (MoRun) Amsterdam. Tijdens deze zevende editie van dit (hard)loopevenement werd net als voorgaande jaren geld ingezameld voor de Stichting Movember. Deze stichting zet zich in voor onderzoek naar prostaat- en teelbalkanker en wil meer aandacht voor het hoge aantal zelfdodingen onder mannen. 

Start MoRun 2019

Born to be Alive

De argeloze bezoeker van het Vondelpark zal zaterdag zijn ogen hebben uitgekeken. Overal waren rennende John Travolta’s, Bee Gees en andere 70’s personages te zien, al dan niet voorzien van een puike (plak)snor. Dit disco inferno bleek de Movember Run Amsterdam te zijn, een ludiek evenement met een serieuze boodschap: mannen sterven te vroeg en daar moeten we met zijn allen iets aan doen. Daarom was dit jaar, passend bij het jaren 70-thema, het motto van de run ‘Born To Be Alive’.

Beste snor, beste outfit

Met de Movember Run Amsterdam is dit jaar 18.000 euro opgehaald. De netto-opbrengst wordt overgemaakt aan de Stichting Movember. De winnaar bij de mannen was dit jaar Tom Kleist met een recordtijd van 15:57. Bij de vrouwen ging Kis Eugenia er met de eerste plek vandoor met een tijd van 19:51. Zij wonnen hiermee het “NK Hardlopen met Snor”. Ook waren er zoals elk jaar meer ludieke prijzen, zoals voor beste snor en beste outfit. Spannend was weer de jaarlijkse derby tussen hoofdsponsoren Optiver en IMC. Deze bedrijven dagen elkaar uit en de verliezer moet zijn donatie verdubbelen. Het was ook dit jaar weer een spannende strijd, waarbij IMC als winnaar uit de bus kwam. 

Team OLVG

Bijzonder is dat dit jaar maar liefst 30 urologiemedewerkers van het OLVG ziekenhuis in Amsterdam deelnamen aan de Movember Run Amsterdam, om daarmee het belang van meer onderzoek te onderstrepen. Woordvoerder Emmy over de run: “Het was een fantastische race. Gezellig en voor een goed doel. Wij verzorgen de patiënten met onder andere prostaat- en testiskanker, dus wij vinden het geweldig dat er geld wordt ingezameld voor onderzoek naar dit doel!”

Wij vinden het geweldig dat er geld wordt ingezameld voor onderzoek naar dit doel!

Team OLVG

Interesse?

Doelen en wensen voor de Movember Run van volgend jaar hebben de initiatiefnemers ook al: “We willen andere organisaties gaan aansporen om acties of events voor Movember te organiseren. Bedrijven die hier interesse in hebben zijn dus van harte welkom om contact met ons op te nemen!” 

De Movember Run Amsterdam werd dit jaar mede mogelijk gemaakt door Gold Sponsors Optiver, IMC en Vitamin Well. 

Kijk voor informatie op https://www.movemberrun.nl/nl