Movember Run Amsterdam: NK Hardlopen met Snor

Op 29 november vindt voor de derde keer Movember Run Amsterdam plaats in het Amsterdamse Vondelpark. Met deze ludieke hardloopwedstrijd van 5 km zamelt de organisatie geld in voor Movember, een internationale beweging die zich inzet voor de gezondheid van de man en die bovendien geld inzamelt voor prostaat- en teelbalkankeronderzoek.

Vorig jaar liepen ruim 140 verklede deelnemers mee met de Movember Run Amsterdam, kortweg MoRun. Dit jaar verwacht de organisatie 300 deelnemers te mogen verwelkomen.

“We willen met de Movember Run drie groepen aanspreken; recreatieve hardlopers, fanatieke hardlopers die een record willen breken en feestgangers die graag verkleed naar ons evenement komen,” zegt Hendrik Nuyens, MoBro Motivator van Movember Run Amsterdam. Vorig jaar waren er naast veel mannen ook opvallend veel vrouwelijke deelnemers, wat aangeeft dat Movember al lang niet meer alleen onder mannen leeft.

Om de fanatieke hardlopers aan te spreken is de MoRun dit jaar het eerste NK Hardlopen met Snor. Het 5 km parcours van de Movember Run Amsterdam is namelijk officieel gecertificeerd door de Nederlandse Atletiek Unie. Op deze manier kunnen de fanatieke vrouwelijk en mannelijke hardlopers strijden voor de prestigieuze titel “Nederlands Kampioen hardlopen met snor.”

Ook dit jaar wordt de Movember Run mogelijk gemaakt door de partners IMC Financial Markets & Asset Management, Running Matters, Run2Day en StayOkay. De nieuwe partner is A-dam Underwear dat bekend is voor haar ludieke promotiecampagnes.

Inschrijving voor Movember Run Amsterdam kost 15 euro. De netto opbrengst hiervan gaat naar het goede doel. Ga naar de website voor de inschrijving en meer informatie.

Website:        http://www.morun.nl

Facebook:      http://www.facebook.com/movember.run.amsterdam

Twitter:          http://twitter.com/MoRun_Amsterdam