Nederlandse atletiektop naar Den Haag

Eind volgende week barst het atletiekspektakel los in Den Haag. De ASICS NK Atletiek staan voor de deur en de Nederlandse topatleten maken hun opwachting. Te beginnen met een uniek city event op donderdag 25 juli: verspringen middenin het stadscentrum van Den Haag. Van vrijdag 25 tot en met zondag 28 juli wordt gestreden op de andere disciplines bij Haag Atletiek. 

Verspringen Plein

De afgelopen twee jaar heeft de organisatie atletiek letterlijk dichtbij gebracht door de meest in het oog springende disciplines naar stadscentra te halen. Na polsstokhoogspringen op Vredenburg en vorig jaar onder de Utrechtse Dom staat in deze editie verspringen op Plein in Den Haag op het programma. Boegbeeld én topatleet Fabian Florant is weliswaar gespecialiseerd in het hink-stap-springen, dat zondag plaatsvindt bij Haag Atletiek; donderdag 25 juli is hij in al in actie te zien tijdens het verspringen in het centrum. Ook meerkampsters Anouk VetterNadine Broersen en Emma Oosterwegel strijden mee in dit unieke event op Plein Den Haag. 

Topatleten in actie

Vrijdag, zaterdag en zondag komt de Nederlandse atletiektop naar Haag Atletiek aan de Laan van Poot. Tickets voor de Wereldkampioenschappen Atletiek in Doha, die eind september plaatsvinden, zijn voor de meeste deelnemende topatleten het hoge doel.

Vrijdag

De volledige sprinttop is op vrijdag 26 juli aanwezig: Dafne Schippers, Jamile Samuel en onder andere Marije van Hunenstijn strijden op de 100 meter en bij de mannen wordt het een duel tussen Churandy Martina, Joris van Gool, Taymir Burnet en Christopher Garia. Op de vrijdagavond is ook een spannende finale bij het polsstokhoogspringen te verwachten met Menno Vloon en Rutger Koppelaar

Zaterdag

Op de zaterdag staan de technische finales centraal: Kersverse CTS GROUP Talententeamleden Alida van Daalen en Jorinde van Klinken strijden dan mee in de finale discuswerpen. Denzel Comenentia, Nederlands recordhouder kogelslingeren, komt tijdelijk terug uit Amerika voor dit NK en kiest hier voor zijn favoriete onderdeel kogelstoten. Deze middag staat ook de finale 400m horden met zilveren medaillist van het EK U23 Nick Smidt en meerkamper Pieter Braun op het programma. Nederlands Kampioene Melissa Boekelman is hersteld van een blessure; samen met Jorinde van Klinken en Jessica Schilder strijdt ze mee om het eremetaal met kogelstoten. De zaterdagavond wordt afgesloten met de 5000 meter finales met bij de mannen Michel Butter en bij de vrouwen de inmiddels in Engeland trainende Maureen Koster

Zondag

Zondag staat eveneens garant voor mooie finales bij Haag Atletiek. De broertjes van Riel, beiden net terug van het EK U20 in Zweden, staan aan de start van de 1500 meter; gevolgd door Jip Vastenburg en Maureen Koster in de vrouwenfinale. De altijd spectaculaire 400 meter finales kennen een topdeelnemersveld met Liemarvin Bonevacia, Terrence Agard en Tony van Diepen. Bij de vrouwen zijn het de zusjes de Witte, Eva Hovenkamp en Lieke Klaver die aan elkaar gewaagd zijn. Ook de hordenfinales beloven spektakel met Nadine VisserEefje Boons en Anouk Vetter.  De zondagmiddag wordt in stijl afgesloten met de laatste 5 onderdelen van de meerkamp waar Eelco Sintnicolaas één van de deelnemers is. De altijd spectaculaire 200 meter finales zijn het slotonderdeel van deze laatste NK dag. Churandy Martina, Taymir Burnet en onder andere Onyema Adigida nemen het tegen elkaar op. Femke Bol, die knap de WK limiet voor de 400m horden wist te slechten, is in Den Haag op de 200 meter te zien evenals Nargélis Statia en Marije van Hunenstijn.

De ASICS NK Atletiek worden donderdag 25 juli om 16:30 uur officieel geopend met het city event op Plein Den Haag. Vrijdag 26 juli tot en met zondag 28 juli worden de andere onderdelen afgewerkt bij Haag Atletiek aan de Laan van Poot. Deelnemers onder voorbehoud: kijk op www.nkatletiek.nl voor het tijdschema en de actuele deelnemerslijsten.