Nepal Impact Marathon voor Street Child

Nepal Impact Marathon voor Street Child

Over de hele wereld kun je aan verschillende marathons meedoen. Soms loop je door een uitdagende omgeving, dan weer word je bedekt onder modder. Sommige wedstrijden leiden door bossen en mooie natuur, andere gaan dwars door de stad. Vaak zetten hardlopers zich tijdens marathons in voor een goed doel.

Geen normale wedstrijd

De Nepal Impact Marathon vindt plaats in de prachtige omgeving van het Himalayagebergte. Het biedt dit, en meer! De Nepal Impact Marathon is geen normale wedstrijd. Hardlopers doen namelijk niet mee om hun persoonlijke record te verbreken. De Nepal Marathon is zeker geen makkelijke race, dit omdat de mooie omgeving ook zeker een uitdaging zal zijn. Echter het gevoel dat elke stap telt en je meedoet om levens van kwetsbare kinderen te verbeteren, maakt het een onvergetelijke ervaring.

Wij geloven dat ieder kind de kans zou moeten krijgen om zich te ontwikkelen door middel van onderwijs, en hiermee het beste uit zichzelf te halen. Investeren in onderwijs is investeren in de toekomst. In elk land waar we werken, proberen we dit geloof werkelijkheid te maken door specifieke problemen op elke locatie aan te pakken. Op het moment is Street Child actief in Sierra Leone, Liberia, Nigeria en Nepal.

Ik vond de bergen echt het meest magische in Nepal, je voelt je echt op de top van de wereld!

Nepal is een mooi land! Een van onze vrijwilligers die drie maanden in Nepal is geweest voor Street Child vertelt: “Nepal is een extreem divers land met prachtige gebergtes, een bijzondere cultuur en lekker eten! Ik ben nog nooit in een land geweest dat zoveel biedt! De ene dag ben je omringd door sneeuw en ijs, en de volgende dag heb je opeens een behoefte aan airco en koud water. Het meest opvallende aan Nepal vind ik de bergen. De bergen in het Himalayagebied zijn enorm! De eerste keer dat ik een witte top op een berg zag was ik zo onder de indruk. Ik vond de bergen echt het meest magische in Nepal, je voelt je echt op de top van de wereld!”.

Ook de projecten

De marathon is slechts een onderdeel van de reis. In de dagen voor de race, zullen de hardlopers de kans krijgen om de projecten te bezoeken die Street Child in de afgelopen jaren heeft opgezet in Nepal. De hardlopers krijgen hierdoor de kans om met eigen ogen te zien waar het ingezamelde geld naartoe gaat. Dit maakt de Nepal Impact Marathon zo uniek! Sommige hardlopers rennen in Nepal niet de volledige 42 km. Een ander uniek aspect van de Nepal Impact Marathon is dat deelnemers ook de mogelijkheid krijgen om een halve marathon of 10 km te rennen. Het evenement is dus perfect voor beginners maar ook voor ervaren hardlopers!

Elk kind zou toegang moeten hebben tot kwalitatief goed onderwijs!

Ben jij de avontuurlijke hardloper die wij zoeken? Ga de uitdaging aan en loop mee voor Street Child in Nepal. Zo kunnen we samen een betere toekomst bieden aan kwetsbare kinderen in Nepal! Want elk kind zou toegang moeten hebben tot kwalitatief goed onderwijs!

Voor meer informatie, bezoek onze website https://www.street-child.nl/de-nepal-marathon/ of neem contact op met foundations@street-child.nl!