New York for CliniClowns: wat een emotie!

Donderdag 3 november vertrok de groep van 24 lopers voor CliniClowns, enkelen vergezeld door hun supporters, naar The Big Apple. Na aankomst op JFK kon het feest beginnen. Teambegeleider Eddie Wassink doet verslag.

Een bonte verzameling

Voor een groot aantal mensen was dit de eerste keer New York, men was enorm onder de indruk van deze bruisende stad. Vanuit ons hotel hebben we op vrijdagochtend een verkenningsloop georganiseerd om alvast een goed beeld te krijgen van wat de deelnemers te wachten stond. Na de loop was er voldoende tijd om even lekker op te frissen en een gezonde maaltijd te verorberen. Een enkeling werd nog even behandeld door onze fysio. Daarna was het tijd voor de Expo. Het ophalen van de startnummers is een evenement op zich. De vrijdag werd afgesloten door de openingsceremonie een Central Park, een bonte verzameling van meer dan 150 verschillende nationaliteiten die zich presenteren aan het publiek en aan elkaar, met als afsluiting een grootse vuurwerkshow.

Vroeg uit de veren

De dag voor de marathon konden de deelnemers naar eigen inzicht invullen, waarbij de spanning langzaam maar zeker begon op te lopen. En plotseling is het dan zover, de zondagochtend breekt aan, vroeg uit de veren en met een eigen bus naar Staten Island, waar de start plaatsvindt. De supporters stonden inmiddels op het eerste Oranje Supporterspunt, op 1st Avenue; wat een geweldige sfeer hangt er in die straat!

Wat een emotie, wat mooi om dit mee te mogen maken!

Nadat de echte wedstrijdlopers het punt waren gepasseerd, is het wachten op de lopers. Via de app zijn ze goed te volgen, dus het is redelijk goed in te schatten wanneer zij het punt passeren. Wat een emotie, wat mooi om dit mee te mogen maken!

Vervolgens maken de supporters de oversteek naar Central Park, om daar hun lopers nogmaals aan te moedigen. Ze hebben er dan 40 kilometer opzitten en dan kun je vaak ook wel zien. Maar ze gaan het halen, dat is zeker!

Al onze lopers hebben de finish gehaald. Wat een onbeschrijflijk goed gevoel geeft dat! En hoewel iedereen wel de pijn van een marathon voelt, het moet wel gevierd worden met elkaar. Vanuit onze reispartner Holland Runner krijgen we een After the Run diner aangeboden, waar iedereen zijn ervaringen kan delen, de foto’s worden vertoond en natuurlijk ook op de prestaties wordt geproost. Sommigen kiezen daarna voor de rust, anderen gaan nog een klein feestje bouwen!

Nagenieten

En opeens zit het er dan op, nog even nagenieten in New York, maar langzaamaan verlangt men ook weer naar het thuisfront, waar trotse familieleden en vrienden de deelnemers feestelijk binnenhalen. Een jaar lang voorbereiden, iedereen op zijn of haar eigen manier. Want onze begeleiding is persoonlijk, naar ieders eigen behoeften en situatie. Dat maakt het traject uniek. En daarbij natuurlijk de koppeling aan het goede doel, de CliniClowns. Er is een ongelooflijk groot bedrag bijeen gebracht en de teller loopt nog even door. Dat maakt de prestatie nog grootser van dit team!

Er wacht nog een reünie in december bij CliniClowns, waar alle ervaringen nog een keer worden gedeeld met elkaar. En een aantal deelnemers heeft al gevraagd om nog een keer mee te trainen met het team voor 2017, waarbij men ook de ervaringen kan delen hoe men zich heeft voorbereid, maar ook hoe men de sponsorwerving heeft georganiseerd.

Alle deelnemers zijn een unieke ervaring rijker en velen hebben ook nieuwe vriendschappen gesloten. Het zal weer even wennen worden om weer om te schakelen naar het dagelijkse leven…

Ben je geïnteresseerd om deel uit te maken van het team voor 2017? Kijk op www.loopvoorcliniclowns.nl/nym-2017 of stuur een mail naar info@loopvoorcliniclowns.nl

dsc_0988dsc_0970dsc_1012dsc_0986dsc_0927dsc_0997