Nieuw concept: Montferland Toppen Trail 2021

MudSweatTrails en WE-link lanceren de Montferland Toppen Trail – Special Edition 2021. Het laatste weekend van maart en het eerste weekend van april kunnen trailrunners en wandelaars via het nieuwe concept “click – prepare – collect – trail or walk – collect” deelnemen aan deze training.

Training

De Montferland Toppen Trail – Special Edition 2021 is opgezet als een training waarbij de deelnemers vooraf moeten aangeven op welke dag en in welk tijdslot zij willen starten. Hierdoor worden de deelnemers optimaal gespreid en blijven de trainingen kleinschalig. De Montferland Toppen Trail – Special Edition 2021 is geschikt voor trailrunners en wandelaars. Zij kunnen kiezen uit vier verschillende afstanden: 10, 16, 23 en 40 km. Deze trail vindt plaats in Montferland, een mooi en relatief onbekend stukje Nederland gelegen in de Achterhoek.

Concept

MudSweatTrails en WE-link hebben gezamenlijk een uniek concept ontwikkeld dat is gebaseerd op het Click & Collect-principe dat door winkels nu gehanteerd wordt om toch klanten te kunnen c.q. mogen ontvangen gedurende de lockdown:

CLICK > PREPARE > COLLECT > TRAIL OR WALK > COLLECT

Click De deelnemer kiest een datum en tijdsslot waarop zij/hij de Montferland Toppen Trail – Special Edition 2021 wil gaan trailen of wandelen. Er zijn twee weekenden beschikbaar:

vrijdag 26 maart t/m zondag 28 maart en het paasweekeinde, vrijdag 2 april t/m maandag 5 april. De beschikbare tijdsloten zijn: 09:00-10:00 uur, 10:00-11:00 uur, 11:00-12:00 uur en 12:00-13:00 uur en op sommige dagen 13:00-14:00 uur.

Prepare De deelnemer downloadt het GPX-bestand en uploadt het naar haar/zijn horloge of navigatie-app op de mobiele telefoon. Of de deelnemer zoekt een hardloopmaatje die bekend is met navigeren.

Collect De deelnemer rijdt naar Markant Outdoorcentrum in Braamt, in de Achterhoek. De deelnemer pakt het persoonlijke startbescheiden zelf van een tafel. Eventuele vragen kunnen gesteld worden aan onze crew.

Trail or walk De deelnemer bedwingt de toppen in dit mooie en onbekende stukje natuur van de Achterhoek (Oost-Gelderland). Er zijn op de routes alleen pijlen aanwezig aan het begin en het einde van de route, op het terrein van Markant Outdoorcentrum. De rest van de route volgt de deelnemer zelf met een GPS-horloge of een navigatie-app op de mobiele telefoon.

Collect Nadat de deelnemer voldaan de finish heeft gehaald, kan zij/hij de medaille zelf pakken. Tevens krijgen de deelnemers een tosti en een drankje mee om in de auto te nuttigen.

Trail of wandel…

Locatie en parcours

De start en finish van alle afstanden is op het sfeervolle terrein van Markant Outdoorcentrum in Braamt. Voor veel mensen is Montferland, gelegen in de Achterhoek, nog een relatief onbekend stukje Nederland. Dit gebied ligt bijna op de Duitse grens en heeft een afwisselend landschap van mooie paadjes en diverse toppen. Deze toppen hebben we zoveel mogelijk in de Montferland Toppen Trail – Special Edition 2021 verwerkt. De deelnemers kunnen dus rekenen op een uitdagend parcours.

Deelnamepakket

Naast een parcours door een indrukwekkend decor ontvangen de deelnemers ook een uitgebreid deelnamepakket:

• Online instructie “Lopen met GPX” voor Polar, Garmin, Suunto en een app Topo GPS • Eindtijdregistratie • Online uitslagen beschikbaar met dagelijkse updates • Exclusieve herinneringsmedaille • Hapje en een drankje bij de finish om mee te nemen (to go) • Een bevoorradingskist met water op de route • Een Achterhoeks finishbiertje van Brouwerij Brouwersnöss • Gratis parkeren totdat de parkeerplaats vol is • De eerste honderd aanmeldingen ontvangen ook een BUFF van Outdoor Achterhoek.

Inschrijving

Ga voor meer informatie en inschrijving naar WE-link of Mudsweattrails.

Foto’s: Sven Scholten