Rob Veer

De Tien, De Halve en De Hele: Rob Veer

Onze redacteur Petra Kerkhove was vrijdagavond aanwezig bij de boekpresentatie door Rob Veer in de Runshop van Greg van Hest in Tilburg. De ontvangst was warm en de shop  goed gevuld met nieuwsgierigen naar zijn nieuwe boek ‘De Tien, De Halve en De Hele’.

Applaus

Rob Veer traint en coacht al veertig jaar vele atleten, van recreatieve beginners tot wedstrijdatleten. Sinds hij in Frankrijk woont, begeleidt hij hen vooral online. Hij schrijft voor Runner’s World en werkt freelance voor de Atletiekunie. Hij maakt onder andere schema’s voor het Runner’s World Dream Team en begeleidde de atleten van het Vifit Sportteam richting de New York Marathon.

Rob komt zelf – ietsjes later dan zeven uur – binnen en wordt verwelkomd met applaus. Het is bijzonder om de – duidelijk nog steeds fitte man – in het echt te zien. Hij straalt een zekere rust en vrolijkheid uit. Wellicht door zijn leven in Frankrijk?

Er bestaat geen schema dat maximale prestatie kan garanderen

De presentatie wordt gestart met een filmpje van Greg van Hest en zijn teamgenoten, die een intervaltraining over de weg doen. Wat een prachtige stride hebben die atleten!

Een goed schema

Dan komt Rob aan het woord. Hij legt uit waarom het boek is geschreven. Veel atleten volgen een schema klakkeloos, maar weten niet wat de achterliggende gedachte is. Hij vertelt over bepaalde trainingswetten, zoals supercompensatie en energiebronnen. Het verklaart een hoop over hoe een goed schema in elkaar steekt. “Maar,” zegt hij, “er bestaat geen schema dat maximale prestatie kan garanderen.”

In het boek staan winnende schema’s van onder andere Marti ten Kate, Lornah Kiplagat en Abdi Nageeye. Ook Jip Vastenburg en Michel Butter hebben meegewerkt aan het boek. Het is duidelijk dat schema’s echt per persoon worden opgesteld.

Het boek heeft alle informatie die nodig is voor lopers die het beste uit zichzelf willen halen en alles wat je wilt weten over hardlopen. De boekpresentatie wordt afgerond met een signeersessie en boekverkoop. Iedereen staat te trappelen om te gaan lezen.

Bedankt, Runshop Greg van Hest voor het warme welkom en Rob Veer, wat een juweeltje heb je geschreven!

Rob Veer, De Tien, De Halve en De Hele, Handboek voor de prestatiegerichte hardloper. ISBN 9789029507165, € 34,99.

Het boek is verkrijgbaar in de boekhandel.