Nieuw: Strava Corona Segment Challenge

Om elkaar uit te dagen ook tijdens de coronacrisis te blijven hardlopen, kun je met je loopmaatjes of loopgroep een Strava Corona Segment Challenge opzetten. Hoe dit precies in zijn werk gaat leggen de Running Junkies in Amsterdam in dit artikel uit!

De snelste tijd

Het idee is als volgt: maak eerst een club in Strava aan. Wellicht ben je al aangesloten bij een club. Elk teamlid creëert nu zijn of haar eigen (loop)segment in Strava, waarna je loopmaatjes proberen dit segment op hun naam te zetten door de snelste tijd neer te zetten.

Om aan een Corona Segment Challenge deel te nemen, moet je dus eerst je eigen segment via Strava vastleggen. Als je dat nog nooit hebt gedaan, lees dan hier hoe je dat doet: https://support.strava.com/hc/nl/articles/216918157-Een-segment-maken.

Een segment is minimaal 0,2 km en maximaal 3 km.

Een speciaalbiertje

De snelste man/vrouw van Running Junkies ontvangt als beloning een speciaalbiertje van de segmenteigenaar na afloop van de lockdown (hopelijk is dat 29 april, maar het voorbehoud is groot!). Uiteraard staat het je vrij een andere prijs in het vooruitzicht te stellen!

De spelregels

Het segment moet in je omgeving zijn.

Het segment moet veilig zijn (dus geen drukke straten).

Geef het segment een naam: .. CR SEGMENT *YOUR NAME*

Je kunt de snelste tijd zo vaak als je wil proberen te verbeteren.

Je kunt alle segmenten die je maar wil, proberen.

Om iedereen makkelijk te kunnen volgen, is aansluiting bij de groep onmisbaar.

Alleen pogingen vanaf 1 april zijn geldig.

Met deze Segment Challenge kun je de loopmoed erin houden! Veel succes!