Nieuw: Rotterdam RENT

Het boek ‘Rotterdam RENT’ is een initiatief van Maaike Marechal. Een hardloopster met oog voor de schoonheid van Rotterdam en omgeving. In het boek zijn 25 routes opgenomen die je op de mooiste plekjes van de stad brengen. Daarnaast staan er inspirerende hardloopverhalen in van diverse Rotterdamse hardlopers. Allemaal prachtig in beeld gebracht met foto’s en duidelijke kaarten.

Vanaf 11 april 2016 is dit boek te koop in diverse boekhandels en loopwinkels in Rotterdam. Ook is het verkrijgbaar via de site routemakers.nl en bol.com.

Dit initiatief, dat voorjaar 2015 is gestart, werd breed omarmd in hardlopend Rotterdam en omgeving. Voor de foto’s en routes in het boek heeft Rotterdam RENT actief samengewerkt met de verschillende atletiekverenigingen, loopgroepen en social running crews in Rotterdam. Ook de gemeente Rotterdam was enthousiast en gaf financiële ondersteuning. Door haar inhoudelijke bijdrage aan de routes komen alle mooie plekken in Rotterdam aan bod. Ook is het Rotterdamse sportbeleid beschreven en zijn de Rotterdamse side-events belicht.

De 25 routes hebben een lengte van 6 tot 10 kilometer, met een enkele uitschieter naar 3,5 en 21 kilometer, en zijn onderling te koppelen. Elke route bevat naast een duidelijke routebeschrijving, achtergrondinformatie over het gebied die de loper motiveert om de route te gaan lopen. Naast de routes, tips en een loopkalender, staan er in het boek zes interviews met bijzondere hardlopers (onder wie Nelli Cooman), die inzicht geven in hoe zij de sport beoefenen en wat hen beweegt om te hardlopen.

Het boekje Rotterdam RENT is het derde boek in de RENT-reeks. Eerder verschenen Den Bosch RENT (2013) en Amsterdam RENT (2014).

Belangrijke data:

  1. Op vrijdag 8 april vindt vóór het WTC Rotterdam,
Beursplein 37, een fotomoment plaats. Er wordt dan een groepsfoto gemaakt van iedereen die aan het boek heeft meegewerkt. Op dat moment vindt in het WTC de Marathon Expo plaats.
  1. Het boek is vanaf 11 april verkrijgbaar bij verschillende winkels in Rotterdam: boekhandels en loopwinkels.

Kijk voor meer informatie op www.routemakers.nl of de Facebookpagina van Rotterdam RENT.

2016 03 SUPER DEF VOORKaft Rotterdam RENT