De Marathon: vanaf 29/8 in het theater

De Marathon vertelt het verhaal van Gerard, Nico, Kees en Leo – vier Rotterdamse garagemonteurs – die tot voor kort hun dagen sleten met moorkoppen, bier en klaverjassen. Als Gerards garage failliet dreigt te gaan, komen de mannen op het lumineuze idee om gesponsord de marathon te lopen. 42 kilometers voor de heren met een conditie van nul en een instelling van likmevestje… Gaat dat lukken?

De mannen gaan in ieder geval bloedserieus in training onder leiding van hun collega Yusuf, oud-marathonloper, om de garage van hun vriend te redden. Onderweg blijkt er meer op het spel te staan dan alleen het halen van de finish.

42 kilometers voor de heren met een conditie van nul en een instelling van likmevestje…

Een ontroerende musical vol humor over vriendschap, liefde en de sores van vier underdogs met het hart – maar vooral de tong – op de juiste plek. Naar het idee van Martin van Waardenberg en Gerard Meuldijk, doorspekt met nieuwe nummers van Thomas Acda en David Middelhoff. De regie is in handen van Job Gosschalk.

De voorstelling wordt gespeeld door o.a. Noel van Santen, John Buijsman, Kees Boot, Dennis Willekens, Gürkan Küçüksentürk, Robbert van den Bergh, Jelka van Houten, Roosmarijn Luyten, Jip Smit en Lucretia van der Vloot.

Kijk voor de actuele speellijst en meer informatie op www.de-marathon.nl

Vanaf 29 augustus neemt Noël van Santen, bekend van onder andere het duo Schudden, de hardloopschoenen over van Michiel Nooter voor de rol aan van Kees, één van de vier Rotterdamse garagemonteurs. Nooter is volgend seizoen te zien in de toneelvoorstelling Het Achterhuis.

Foto’s: Dim Balsem