Op een loopje het jaar uit!

Een voor elke hardloper veelbewogen jaar loopt ten einde. Misschien loop je zelfs wel op je laatste benen. Dan is dit hét moment om even stil te staan en met dierbaren het jaar passend uit te luiden. Voor wie dat allemaal niet ziet zitten en liever het jaar uit rent: dat kan natuurlijk ook! We maakten in vijf regio’s een passende selectie.

Midden: a.s.r. Vitality Sylvestercross Soest

Voor de diehards onder de hardlopers is er de ultieme eindejaarsloop van Nederland, de a.s.r. Vitality Sylvestercross in Soest. Traditiegetrouw op Oudejaarsdag, met op de vooravond, 30 december, de feërieke Sylvester by Night voor het hele gezin. Er zijn individuele wedstrijden voor de jeugd, senioren, masters en prominenten uit binnen- en buitenland en natuurlijk prestatielopen voor recreatieve lopers. Voorts is er de Bentinck Fonds G-cross voor kinderen en volwassenen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking.

Zuid: Oliebollenloop Weert

Ook de lopers in het zuiden van het land komen aan hun trekken. Op Oudejaarsdag kun je tussen 12:00 en 15:00 uur terecht in Weert voor de traditionele Oliebollenloop, georganiseerd door AV Weert. Er is een jeugdloop, 5 km en 10 km. Voor verbetering van het parcoursrecord zijn er geldprijzen! En… zeer passend en erg smakelijk na afloop: alle deelnemers ontvangen een zak oliebollen!

Noord: 40e Oudejaarsloop Westerwolde

In het Groningse Westerwolde kun je op vrijdag 28 december aantreden voor de 40e Oudejaarsloop van AV Aquilo. Kies voor 5 km, 10 km, 14 km of een halve marathon. Voor wandelaars is een parcours van 10 km of een halve marathon. Deze jubileumeditie mag je eigenlijk niet missen.

Oliebollenloop IJsclub Haarlem

West: 51e Oliebollenloop IJsclub Haarlem

De Oliebollenloop van de IJsclub Haarlem dateert uit de tijd dat er in Haarlem nog geen kunstijsbaan was. Ook in winters zonder natuurijs moest er voor de IJscluppers immers iets te sporten zijn. Dat werd de Oliebollenloop. Met routes van 5 km, 10 km en 20,8 km door de Amsterdamse Waterleidingduinen is het evenement uitgegroeid tot een gezellige trimloop voor elke hardloper.

Oost: RunX NightRunXperience Enschede

Op zondag 30 december loopt Enschede uit voor de NightRunXperience van RunX. Je kunt kiezen uit een 5 of 10 km en loopt vanaf de atletiekbaan van AC Tion door het donkere bos. Bij je startnummer ontvang je een hoofdlampje en enkele leuke glowgoodies. Aan de finish staan glühwein en warme chocolademelk klaar. Voor de ‘meest creatief verlichte lopers’ zijn er toffe prijzen.

De leukste lopen in 2020

Ook de makers van Keep-on-Running.nl houden de vaart er graag in. Tussen de lopende zaken door bouwen we gestaag voort aan ons platform. Binnenkort vertellen we je daar meer over in een Nieuwsbrief en ga je dat ook zien op de website. De functionaliteit van onze online loopkalender ‘De leukste lopen’ wordt verbeterd en we introduceren het De leukste lopen-vignet waarmee looporganisaties zich in 2020 kunnen gaan onderscheiden.

Nieuw in 2020: het De leukste lopen-vignet

Mooie feestdagen!

Welke keuze je de komende weken ook maakt – even pas op de plaats onder de boom of toch energiek over de zandduinen van Soest of een loopje elders – de redacteuren en medewerkers van Keep-on-Running.nl wensen je ‘bewogen’ feestdagen en alvast een vliegende start in 2020! We zien jullie graag terug in 2020!