Parelloop Brunssum mét Michel Butter

Nadat eerder al bekend werd gemaakt dat toploopster Susan Krumins aan de start staat van de komende 31e Parelloop van Brunssum is nu ook topatleet Michel Butter aan het startveld van de 10 kilometer Top Run toegevoegd.

Michel Butter is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een absolute toploper. Zo werd hij in 2017 zesde bij de New York City Marathon. Butter werd net als Susan Krumins in Schoorl Nederlands Kampioen op de 10 kilometer, dat deed hij al voor de vijfde keer.

Absolute toploper

Michel Butter is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een absolute toploper. Zo werd hij in 2017 zesde bij de New York City Marathon. Michel Butter werd net als Susan Krumins in Schoorl Nederlands Kampioen op de 10 kilometer, dat deed hij al voor de vijfde keer.

Afgelopen jaar werd Butter in oktober Nederlands Kampioen marathon, was hij in december de snelste Nederlander bij het Europees Kampioenschap Cross en won hij deze winter het Nationaal Crosscircuit. Michel Butter is momenteel nog op trainingskamp in Kenia en gebruikt de Parelloop als voorbereiding op de komende London Marathon.

Naast Michel Butter komt ook zijn trainingsgenoot Edwin de Vries naar Brunssum, De Vries is de nummer twee van het Nationaal Kampioenschap marathon 2017 en 2018.

IJzersterke line-up

De line-up voor de komende Parelloop is dit jaar ijzersterk. Van de top 5 van het afgelopen Nederlands Kampioenschap 10 kilometer komen naast kampioen Michel Butter ook Stan Niesten (3e), Jesper van der Wielen (4e) en Frank Futselaar (5e). Futselaar is tevens de Nationale Cross kampioen 2019. Ook de Nederlands Kampioen 3.000 meter indoor, Mike Foppen, staat aan de start.

Naast de nationale toplopers komt er ook een groot aantal sterke atleten van buiten Nederland naar de Parelloop waarvan er enkele ook het nationaal record van hun land willen aanscherpen. De start van de Top Run 10 kilometer is op zondag 24 maart om 12.00 uur.

De Parelloop wordt sinds 1989 jaarlijks georganiseerd. Op de hoofdafstand 10 kilometer werd tweemaal de werelbesttijd neergezet, in 2001 Sammy Kipketer 27.18 min en in 2009 Micah Kogo 27.01 min. In 2013 verbeterde Abdi Nageeye hier het Nederlands record op de 10 kilometer naar 28.08 min. Hij bleef een seconde onder de tijd van Luc Krotwaar, die zijn prestatie ook bij de Parelloop behaalde.

Foto: Iwan Oprins

Kijk voor meer informatie op www.parelloop.nl.