Polderloop 2020: nog drie kansen!

Ook dit jaar wist de selectie (spelers en oud-spelers) van Hazerswoudse Boys weer een mooie en goede loop door de Hazerswoudse polders neer te zetten. Mede vanwege de goede weersomstandigheden verschenen er uiteindelijk een kleine 250 lopers aan de eerste editie van de Polderloop 2020 afgelopen zondag.

Zonnige editie

Na een koude en op sommige momenten ook wel natte en mistige week was het afwachten wat het weer deze zondag zou doen. Gelukkig bleef het droog en hield de kou de lopers niet uit de weg. Sterker nog, met een schitterend aantal van bijna 250 was het een zeer succesvolle en soms zelfs zonnige editie! Naast het mooie aantal deelnemers werd er ook weer snel gelopen.

Zo wist Martijn van Es de halve marathon op zijn naam te schrijven met een tijd van 1.25:58. De winnaar van de 15 kilometer was Aad Luiten, hij wist zijn concurrentie keurig voor te blijven (1.02:36). De 1.5 kilometer, 5 kilometer en de 10 kilometer gingen respectievelijk naar Luke Elstgeest, Patrick van Leeuwen en Danny Binnendijk. 

Mooie tijden

Ook bij de dames ging het er weer zeer fanatiek aan toe en werden er mooie tijden gelopen. Sarine van Leeuwen kwam met een tijd van 1.37:30 als eerste over de finish bij de halve marathon. Danila van Beek werd de nummer één op de 15 kilometer (1.18:11). De 10 kilometer was een prooi voor Marlène Straathof met een tijd van 43:27. Ook voor Britt Mourits (1.5 kilometer) en Carola van Assem (5 kilometer) was het een feestelijke Polderloop.

Nog drie Polderlopen

Voor dit jaar staan er nog drie Polderlopen op het programma, waarvan er elke maand één plaats zal vinden. Wanneer je deze editie helemaal vergeten was of gewoon liever oversloeg vanwege het slechte weer, geen ramp: om het felbegeerde Polderloop-shirt te verdienen, dien je drie van de vier lopen te voltooien, iets wat dus nog steeds mogelijk is! Daarnaast is het ook mogelijk om voor een dagherinnering te lopen.

De volgende Polderlopen vinden plaats op de zondagen 23 februari, 29 maart en 26 april. Zoals altijd staan ook dan weer de 1,5 km, 5 km, 10 km, 15 km en halve marathon op het programma.

Kijk voor meer informatie op de site.

De uitslagen op een rijtje