De nieuwe Mizuno Wave Sky 3

Mizuno geeft bij de presentatie van de nieuwe Mizuno Wave Sky 3 hoog op over de bijzondere zoolconstructie. Deze dempt en veert, waardoor de ‘energie die bij het neerdalen op de grond vrijkomt, opwaarts wordt teruggegeven’. Wat mij persoonlijk bij gebruik erg goed bevalt is de stevigheid en pasvorm.

Mizuno Wave Sky 3

Ruime keuze

Wie denkt dat alle belangrijke merken een vergelijkbare hardloopschoen op de markt zetten, vergist zich. De grote namen bieden allemaal een uitstekende schoen. Maar door innovatie en doorontwikkeling hebben de hardloopschoenen van Mizuno, Nike, Asics, Saucony en Adidas steeds meer een eigen gezicht. Waarbij er binnen een merk weer de schoenkeuze is voor de beginnende hardloper en de marathonloper. Dat verschil en die ruime keuze is fijn als hardloper. Als je een collectie hebt, zoals in mijn geval, kun je de schoen afstemmen op de ondergrond, de trainingsintensiteit en je niveau.

Stabiliteit

Als hardloper ben ik op zoek naar stabiliteit. Ik wil tijdens het hardlopen nog wel eens verdwalen in mijn gedachten. Dan zit je in je ritme, verslapt je aandacht en maak je zomaar een misstap op een scheve klinker of boomstronk. Goede hardschoenen zorgen ervoor dat je toch in balans blijft. De ene schoen is daar meer op ontwikkeld dan de andere. Zo heb ik speciale trailschoenen, met een stugge, harde onderkant en bredere zool. 

Veel grip

Terug naar de Mizuno Wave Sky 3. Wat meteen aan de nieuwe schoen opvalt is de dikke zool en de solide achterkant. Dat betaalt zich wat mij betreft meer dan uit: de schoen geeft als ik ‘m aandoe enorm veel grip rondom de hiel. Je hebt echt het idee dat de schoen je enkel en hiel extra steun geeft. De zool is flexibel, van elastisch foam, maar stevig. Het zorgt ervoor dat je geen oneffenheden ervaart. Het is in die zin bijna een ‘old school’ zool. Voor mij is het in die zin een hybride schoen: perfect voor moeilijker terrein en ideaal voor langere afstanden, als je je voeten wil ontlasten. Ik ben er blij mee.

Waarop moet je letten bij de aanschaf van hardloopschoenen?

Een goede hardloopschoen moet:

– prettig zitten;

– voldoende demping geven;

– licht zijn;

– goed contact maken met de ondergrond.

Tekst: Hans Pieters

Verkoopinformatie

De Mizuno Wave Sky 3 is verkrijgbaar bij running speciaalzaken en webshops. De herenuitvoering is verkrijgbaar in blauw, grijs en lichtgrijs, de damesuitvoering in rood, grijs en lichtgrijs. Consumentenadviesprijs € 169,95. Ga voor meer informatie naar www.mizuno.com