Recht uit het hart Loop gaat virtueel

In 2020 gaat de Recht uit het hart Loop virtueel: 5 of 10 kilometer hardlopen of wandelen in je eigen omgeving op jouw moment tussen 1 en 30 september. Anders dan bij officiële races is er geen tijdlimiet, er zijn geen andere hardlopers en de route staat niet vast. Alleen het bereiken van je eigen doel telt. Het concept is simpel: je betaalt voor je inschrijving, rent de gevraagde afstand en krijgt de welverdiende medaille op de post. Bovendien steun je met je deelname de Stichting WensAmbulance Utrecht.

De laatste wens

Stichting WensAmbulance Utrecht is een van de organisaties in Nederland die de laatste wens van terminale patiënten vervult met vrijwilligers en een eigen ambulance. Zo kunnen patiënten bijvoorbeeld toch nog een bezoek brengen aan het strand, aan een naaste die zelf ook niet meer mobiel is of aan een bepaalde plaats waar de patiënt bijzondere herinneringen aan heeft. Dit alles onder begeleiding van een professioneel medisch begeleider en chauffeur.

Help je mee?

Graag zouden we in de ambulance enkele materialen vervangen of toevoegen. Te denken hierbij valt aan een opklapbare rolstoel, uitzuigapparaat of zuurstofconcentrator. Hiervoor denken wij ongeveer 4000 euro nodig te hebben. De opbrengst van de Recht uit het hart Loop zal hiervoor volledig ingezet worden.

Kijk voor alle informatie op de de blog van de twee hardlopende zusjes, Dutch Runnergirls.