Review Adidas Ultraboost 19

Ben je op zoek naar stabiliteit, comfort en een extra boost? Adidas is er na zes jaar ontwikkeling uit. Ja, zes hele jaren heeft het ze gekost om deze nieuwe Ultraboost te ontwikkelen. maar dan heb je ook wat: de wijzigingen zijn duidelijk merkbaar in deze nieuwe schoen.

De schoen is eigenlijk een sok die volledig om je voet heen gaat. Dat noemen ze de 3D-knit. De zool is om deze sok heen gebouwd en doordat je niet óp de zool, maar er een beetje ín staat, is de schoen een stuk stabieler dan bijvoorbeeld de Solar Glide of de Solar Boost.

De hielkappen zijn opengewerkt. Behalve dat dit er heel tof uit ziet, biedt het door de nieuwe technologie nog steeds voldoende steun en het zorgt ervoor dat de schoen ook stevig aanvoelt. In deze versie voelt dat zelfs steviger dan voorheen op de plekken waar je meer support nodig hebt. Op de plaatsen waar je meer flexibiliteit wilt, is het materiaal weggelaten, waardoor de hielkap ook lichter is.

Zadels

Over het voorste deel van de wreef is een extra gestikte band, zodat de voet goed stevig in de schoen wordt gedrukt. Met de zadels (het deel waar de veters door gaan) is de fit echt geoptimaliseerd. Deze zadels worden gemaakt van het plastic dat uit de zee wordt gevist. Met deze schoen draag je dus jouw steentje bij aan een beter milieu.

De zadels worden gemaakt van het plastic dat uit de zee wordt gevist

Maar nu het beste van de schoen! Door de nieuwe techniek heeft de schoen 20% meer energieteruggave, maar is er 10% lichter op geworden ten opzichte van het oudere model.

Met de Tuned Torsion Spring is de afrol van je voet sneller en rechtdoor, hiermee verbeter je jouw snelheid!

Kijk hier voor meer scherpe Adidas-aanbiedingen.

Tekst: Petra Kerkhove