Review ASICS Gel-Cumulus 23


Onlangs presenteerde ASICS Europe de nieuwste uitvoering in de iconische Gel-Cumulus-serie, de 23. Generaties hardlopers zijn het merk en deze serie al sinds jaar en dag trouw gebleven. Eén zo’n loper is Iris Bouwman, verliefd op ASICS, die elk alternatief, hoe aanlokkelijk ook, resoluut van de voet wijst. Het kwam dan ook goed uit dat we haar de nieuwe Gel-Cumulus 23 mochten laten testen. Dit zijn haar bevindingen.

Rondjes door het bos

“Als trouwe ASICS-fan mocht ik voor Keep-on-Running.nl de ASICS Gel-Cumulus 23 uitproberen. Ik beschouw mijzelf als toeristische loper, lekker rondjes door het bos met de hond. Ik heb geen ambitie om wedstrijdloper te worden, maar heb wel een sterke focus op bewegingspatronen en lichaamshouding. Over deze comfortabele schoenen, een maatje groter dan ik gewend ben, was ik meteen enthousiast.

De schoen biedt veel steun in het hielstuk. Het zachte bolle voetbed zorgt voor een goede afwikkeling van de voet, wat aanvankelijk wat lichte kramp om de enkels gaf, dat was even wennen. Zowel onregelmatigheden op de bospaden als ook oneffenheden aan de voeten worden goed opgevangen door de demping. Met deze schoenen ervaar ik een actievere loop en een soepele doorgifte van beweging naar knieën en heupen. Heel erg blij mee, met veel dank, ASICS en Keep-on-Running.nl!”

Sterk staaltje technologie

De ervaringen van Iris worden ondersteund door een sterk staaltje technologie. Zo ontwierp ASICS de Gel-Cumulus 23 met GEL™-technologie in combinatie met een dikkere laag die zeer licht is. Deze is gemaakt van FLYTEFOAM™ als middenzool die demping en comfort biedt, terwijl de schoen toch responsief en licht in gewicht blijft. De toevoeging van een naadloos bovenwerk van mesh zorgt ervoor dat de schoen de voet omsluit als een tweede huid, wat extra comfort biedt.

ASICS zette ook zijn 3D SPACE CONSTRUCTION™-technologie in om de schoen te verbeteren. Een technologie die extra comfort en ondersteuning biedt op specifieke plaatsen onder de voet, afhankelijk van het geslacht van de loper. Dit betekent dat de Gel-Cumulus 23 is geoptimaliseerd voor de loopstijl van zowel mannen als vrouwen.

Verkoopinformatie

De ASICS Gel-Cumulus 23 is verkrijgbaar bij hardloopspeciaalzaken, uiteraard in heren- en damesmodel, in maar liefst zeven kleuren. De adviesprijs is € 140. Kijk voor meer informatie ook op www.asics.com.