Klinkende opbrengst Rokjesdag 4MS

Afgelopen weekend (9 t/m 12 oktober) was de virtuele editie van de Rokjesdag Run4MS | Walk4MS. De deelnemers liepen, wandelden of rolden elk op hun eigen moment in hun eigen omgeving de gekozen afstand. Dit alles voor het goede doel: de strijd tegen MS.

In onderstaande video maken MS-ambassadrice Tessa en vaste speaker Welmoed het (voorlopige) eindbedrag bekend!

Is het, om welke reden dan ook, niet gelukt om in het betreffende weekend te lopen? De actiepagina blijft open tot 7 november. En tot 24 december blijven we medailles opsturen. Je kunt dus nog even actievoeren! 

Wat vooraf ging

In onderstaande video hebben onze ambassadrice Tessa en onze vaste speakster Welmoed met veel enthousiasme een boodschap voor jou ingesproken. 

Wat is MS?

MS – Multiple Sclerose – is geen spierziekte (zoals vaak wordt gedacht) maar een ziekte van het centrale zenuwstelsel. De precieze oorzaak van MS is onbekend, maar er zijn aanwijzingen dat erfelijkheid, virusinfecties of eetgewoonten een rol spelen.

In de hersenen en het ruggenmerg ontstaan ontstekingen die de myeline, de isolerende laag om de zenuwen, beschadigen, waardoor de zenuwen signalen niet goed meer kunnen doorgeven. Als dit bijvoorbeeld bij een spier gebeurt, kan deze daardoor niet meer bewegen en verlamd raken, ook al mankeert de spier zelf niets.

Volgens het Nivel (Nederlands Instituut voor Onderzoek van de Gezondheidszorg) is het aantal mensen met MS in Nederland momenteel ca. 2 op de 1000, ofwel 1 op de 500. Op ca. 17,2 miljoen zou dit neerkomen op meer dan 34.000 mensen met MS. Dit is twee keer zoveel als het cijfer waarmee vaak wordt gerekend.

Stichting MS Research: 40 jaar Veerkrachtig

Er is veel geld nodig voor onderzoek. Stichting MS Research financiert dit jaar al 40 jaar onderzoek, dat zich uitstrekt over diagnostisch, preklinisch, klinisch en therapeutisch onderzoek. In dit jubileumjaar wil de stichting het MS-onderzoek een extra impuls geven onder het motto “Veerkrachtig”.

Help je ook mee?

Inschrijven kan nog steeds! Deelname bedraagt € 17,50. Samen gaan we er een onvergetelijke editie van maken! Maak een actiepagina aan en vraag iedereen in je omgeving jouw te sponsoren!

In onderstaande video leggen we je stap voor stap uit hoe je met Strava kunt deelnemen aan de Rokjesdag Run4MS | WALK4MS.

Hoe gebruik je Strava om deel te nemen?

Volg Rokjesdag ook op Facebook.

Ga voor meer informatie, inschrijving en doneren naar https://www.rokjesdag.ms.