Rokjesdagloop 2019 weer succesvol

Zevenhonderd mannen en vrouwen deden op zondag 31 maart mee met de Rokjesdagloop / Walk4MS. Vanaf het Amsterdam Science Park wandelden ze 5, 10 of 15 km of holden 5 of 10 km langs de prachtige natuur van het Nieuwe Diep, Flevopark en Amsterdam-Oost.

Een kwart van de deelnemers had een actiepagina aangemaakt waarmee geld werd ingezameld voor Stichting MS Research, geoormerkt voor onderzoek van het MS Centrum Amsterdam. Daarnaast kon er ook bij de inschrijving gedoneerd worden. Aan het einde van de dag werd de opbrengst van € 34,014 bekendgemaakt. Er kan nog steeds geld worden overgemaakt, dus de opbrengst kan nog hoger!

Run4MS

Volgend jaar gaat het hardloopdeel Run4MS heten en in aanloop daarnaar mochten dit jaar al mannen meedoen. Toch gingen de prijzen voor plaats 1, 2 en 3 bij zowel de 5 als de 10 km naar vrouwen. De eerste prijs bij de 5 km ging naar Eva Patyna die de afstand in 21:38 rende. Grietje Boorsma won de 10 km met een tijd van 41:35.

De warming-up.

Redenen genoeg

Iedereen had zijn of haar eigen reden om mee te doen. Sommigen liepen voor een vader of moeder die MS heeft of heeft gehad. Een van de deelneemsters aan de 10 km Run4MS vertelt op haar actiepagina: “Het is vijf jaar geleden dat ik trots maar verdrietig afscheid heb moeten nemen van mijn moeder. Na 32 jaar was het leven met MS voor haar ondraaglijk geworden. Ik hoop dat meer onderzoek binnenkort tot een doorbraak gaat leiden.”

De jonge deelneemster Ailee van team ladiesCircle4MS deed mee aan de 5 km Walk4MS. Haar moeder heeft MS en daar heeft ze best veel moeite mee gehad. Ze wil dolgraag dat er een oplossing komt en daarom doneerde ze € 75,- van haar eigen spaargeld.

Anderen liepen voor een vriend of vriendin met MS, zoals het team Pharos: “Wij willen alle MS-patiënten steunen en met name onze vriendin Alex die hier mee te dealen heeft.”

Speaker Welmoed de Graaf en Tessa, ambassadeur van MS Research, reiken de prijzen uit en maken de opbrengst van de Rokjesdagloop / Run4MS 2019 bekend

Voorjaar 2020 keert de Run4MS/Walk4MS terug, al dan niet gehuld in rokjes. Volg de ontwikkelingen op de website www.rokjesdagloop.nl.