Rokjesdagloop: nu ook voor mannen!

Komende zondag is het weer zo ver: op 31 maart vindt de 8e editie van de Rokjesdagloop in Amsterdam plaats. Een vrolijke run waarbij zo’n 1.000 deelnemers, met of zonder rokjes, 5 km of 10 km afleggen in de mooie omgeving van Amsterdam. Maar ook voor niet-hardlopers is het mogelijk om mee te doen, namelijk met de Walk4MS. Een wandelparcours met de afstanden 5 km, 10 km en 15 km. Nieuw is dat nu ook mannen mee mogen doen! Dit in aanloop naar volgend jaar als de naam wordt omgedoopt in Run4MS.

Rokjesdagloop en Walk4MS

Het evenement is een ode aan de lente. Lekker buiten bewegen – hardlopen of wandelen –, samen actie voeren voor de strijd tegen de zenuwslopende ziekte multiple sclerose (MS) en er met elkaar een geweldige dag van maken. Iedereen krijgt bij de finish die meer dan verdiende unieke medaille. De hele dag is er van alles te beleven rondom het start- en finishgebied. Er is muziek, er kan lekker gegeten worden, er zijn masseurs aanwezig, kortom voor ieder wat wils! Inschrijven kan nog tot en met zaterdag 30 maart 17.00 uur via www.rokjesdagloop.nl.

Van Rokjesdagloop…

In 2011 werd de eerste editie van de Rokjesdagloop georganiseerd, een ladiesrun als ode aan wijlen Martin Bril en de lente. De Rokjesdagloop is inmiddels sterk verbonden met Stichting MS Research en ook al een aantal jaar uitgebreid met wandelen, de Walk4MS. “We hebben gemerkt dat de naam Rokjesdagloop regelmatig verwarring schept,” aldus de organisatie. “Veelal verwacht men een soort van stiletto-run, op hoge hakken rennen door een winkelstraat, maar dat is zeker niet het geval! We zijn een serieus hardloop- en wandelevenement, waarbij plezier voorop staat, maar er ook aandacht is voor persoonlijke prestaties. We hebben voor de hardlopers tijdregistratie. Daarbij hebben we ook als doel om gelden op te halen voor Stichting MS Research geoormerkt voor het onderzoek van het MS Centrum Amsterdam.”

…naar Run4MS

Volgend jaar zal de naam Rokjesdagloop worden omgedoopt naar Run4MS. Dit om de verwarring omtrent de naam ‘Rokjesdagloop’ te voorkomen. Het evenement staat voortaan dus open voor vrouwen én mannen en met de nieuwe naam wordt dit voor iedereen duidelijk. Dit jaar behoudt het evenement nog zijn originele naam. De veranderingen worden pas toegepast bij de volgende editie. De Rokjesdagloop staat echter ook dit jaar al voor iedereen open die mee wil doen! Bij de Rokjesdagloop is vanaf nu dus iedereen welkom, met of zonder rok!

Ga voor inschrijven en meer informatie naar: www.rokjesdagloop.nl