Rokjesdagloop: veel zon, emotie en mega-opbrengst!

De 6de editie van de Sky Radio Rokjesdagloop / Walk4MS afgelopen zondag was een groot succes. Op deze zonovergoten lentedag, precies zoals het evenement is bedoeld, renden en wandelden bijna 1.400 deelnemers maar liefst 38.455 euro bij elkaar voor het goede doel, de strijd tegen MS. En de teller loopt nog door.

Het ultieme lentegevoel dat het evenement bij deelnemers en toeschouwers beoogt los te maken, kreeg dit jaar een extra feestelijke aanblik dankzij Tulpen Promotie Nederland dat 1.500 bosjes roze tulpen beschikbaar stelde voor de deelnemers.

Lopen voor MS
Rokjesdagloop en MS vormen al vijf jaar een uitstekende match. Tessa, ambassadeur van Stichting MS Research, bevestigde dit nog eens tijdens haar inleidingen bij de diverse starts en bij de vrolijke en soms ook ontroerende prijsuitreiking. De opbrengst van alle donaties en persoonlijke acties van deelnemers, vriendinnenteams en bedrijventeams – de teller stond zondagmiddag op 38.455 euro – gaat, als vorig jaar, naar het VUmc MS Centrum Amsterdam. Dit internationale kenniscentrum doet hoogwaardig onderzoek naar MS met als doel de kwaliteit van leven voor mensen met MS te verbeteren en de ziekte uiteindelijk de baas te zijn.

Sportieve prestaties
Ook in sportief opzicht zijn er weer geweldige prestaties neergezet. Bij de Rokjesdagloop ladiesrun werd de 5 km gewonnen door Sjoukje van den Boom in de pijlsnelle tijd van 19:23, terwijl Astrid Jungerius de 10 km op haar naam schreef met 41:44.  De Walk4MS, het wandelonderdeel, trok ruim 400 deelnemers, onder wie vrouwen met MS en hun supporters. Over afstanden van 5, 10 en 15 km langs de historische IJ-dijken en door het Flevopark schreven de deelnemers persoonlijke geschiedenis.

In 2018 keert de Rokjesdagloop/Walk4MS terug.

Ga voor uitslagen en foto’s naar www.rokjesdagloop.nl of kijk op Facebook.

Interesse in sponsoring? Neem contact op via info@rokjesdagloop.nl.