Rondje Mokum, vooralsnog virtueel

Onder het juk van corona worden net als vorig jaar ook dit jaar nog alle loopwedstrijden van het Rondje Mokum virtueel gehouden, tenzij de ontwikkelingen terugkeer naar de fysieke runs weer mogelijk maken. Dus fingers crossed en loopschoenen aan!

Zeven evenementen

Rondje Mokum is een loopcircuit van zeven mooie hardloopevenementen, georganiseerd door vijf Amsterdamse atletiekverenigingen: Phanos, AAC, AV’23, ATOS en Feniks. Het gaat om zes events van 10 kilometer en één van 15 kilometer. 

De eerste is de Vondelparkloop, medio januari, daarna volgen de Louis Vinkloop in Amsterdam-Noord, de Nescioloop (15 km) in Oost en de Gaasperplasrun in Zuidoost. Na de zomer zijn er nog drie lopen: de Sloterplasloop in West, de Middenmeerloop in de Watergraafsmeer en de Olympisch Stadionloop in Zuid. Voor de precieze data zie het programma.

Voor elke loper

Het Rondje Mokum staat open voor elke hardloper – voor de wedstrijdatleet, de recreatieve loper en zeker ook voor beginnende en jeugdige lopers. De trimlopen tellen namelijk ook mee voor het klassement. Je vier beste uitslagen bepalen je stand en met deelname aan vier evenementen verdien je al een herinneringsshirt. 

Voor de deelnemers aan de wedstrijden zijn er daarnaast prijzen te verdienen in acht categorieën, namelijk voor zowel dames als heren in vier leeftijdscategorieën: senioren, 35+, 45+ en 55+.

Het Rondje Mokum wordt gesponsord door Run2Day en New Balance.

Info & inschrijven

Kijk voor actuele informatie en inschrijving op de Facebookpagina van Rondje Mokum.

Kalender

Vondelpark Loop: 17-24 januari

Louis Vinkloop: 14-21 maart

Nescioloop: 11 april

Gaasperplasrun: 13 juni

Sloterplasloop: 10 oktober

Middenmeerloop: 24 oktober

Olympisch Stadionloop: 14 november