Run For Lunch, Zweeds fenomeen in Rotterdam

In Zweden is het al langer een trend: tijdens de lunchpauze een half uurtje sporten, gevolgd door een healthy lunch en daarna weer opgeladen aan het werk. Iets voor jou?

Vorig jaar is dit fenomeen in Amsterdam geïntroduceerd, nu is Rotterdam aan de beurt. Het Zweedse merk Björn Borg organiseert hier vanaf 4 oktober een wekelijks evenement: RunForLunch. Ook dit keer werkt het brand samen met OneFit, die een trainer van het OneFit Runnersteam beschikbaar stelt voor de Rotterdamse edities. De lunches worden verzorgd door Jack Bean. Enthousiast geworden? Inschrijven voor één van de vier edities kan via OneFit (members only) en Eventbrite.  

Positieve effecten

Je werkgever overtuigen om je lunch break iets te verlengen zodat je kunt sporten? De positieve effecten van een milde workout op het lichaam en de geest zijn uitgebreid wetenschappelijk onderzocht. Enkele opzienbarende uitkomsten om met je werkgever en collega’s te delen:

  • Sporten kan de cognitieve functies positief beïnvloeden[1]
  • Een workout verbetert het vermogen om te leren en sterkt het geheugen[2]
  • Bewegen optimaliseert de slaapkwaliteit en gaat de mentale verzwakking die ouder wordt met zich meebrengt tegen[3]

Daarnaast blijkt uit meerdere onderzoeken dat sporten onder werktijd ook nog eens voor een hogere productiviteit en minder stress zorgt!

Foto: David Stegenga

Run For Lunch

Nederlanders zijn de laatste tijd steeds ‘flexibeler’ gaan werken en leven. Sporten tijdens de lunchpauze past in deze ontwikkeling. “Als sports fashion brand omarmen we nieuwe trends en ontwikkelingen die je in staat stellen om sport beter te integreren in je lifestyle, daarnaast focussen we als Björn Borg graag op de positieve effecten van bewegen en zijn we trots op onze Zweedse heritage. Rotterdam is een stad met veel running liefhebbers en met veel healthy food hotspots. Voor ons de ideale locatie om een concept als Run For Lunch te introduceren”, aldus Thomas Boerma Marketing Manager Benelux van Björn Borg. 

Foto: David Stegenga

Schrijf je gratis in

Wil je uitproberen of ook jij daadwerkelijk fitter en scherper bent na zo’n lunch workout? Met de komende Run For Lunches kun je tijdens lunchtijd gratis een 30 minute running class volgen onder begeleiding van een trainer van het OneFit Runnersteam. Na de training wordt er een gratis lunch aangeboden door Jack Bean. Inschrijven voor een Run For Lunch editie kan gratis via Eventbrite en als OneFit-member via de OneFit sportapp, voor de onderstaande data. 

  • Rotterdam – Jack Bean x Run For Lunch 4, 11, 18 en 25 oktober (12:30 – 13:30 uur)

Per Run For Lunch editie is er een selectief aantal plaatsen beschikbaar. Vol = vol, dus snel inschrijven is aan te raden! 

 [1] Dishman et al., 2006Vaynman and Gomez-Pinilla, 2006[2] van Praag et al., 1999 [3] Laurin et al., 2001

Foto bovenaan: David Stegenga