Run Happy op Schier, girls only

Begin april wordt het eerste Run Happy weekend georganiseerd op Schiermonnikoog. Een lekker sportief weekend dat in het teken staat van hardlopen. Het doel is 5 kilometer te lopen. “Maar niets is verplicht”, aldus organisatoren Lotte Steendam en Goudje Haadsma. Naast hardlopen wordt er ook gezellig geborreld, gedanst en gerelaxt in het hotel.

Het fijne is, niets moet. Als je toch besluit het hele weekend op je hotelkamer te zitten, is dat prima.

Het weekend is ‘girls only’, grote kans dus dat je hier nieuwe hardloopvriendinnen maakt. “We organiseren het echt alleen voor vrouwen, het idee is ook om naast het hardlopen, gewoon gezellig met elkaar te eten, wijntjes te drinken en dansjes te maken”, legt Lotte uit. “Het fijne is, niets moet. Als jij toch besluit het hele weekend op je hotelkamer te zitten, is dat prima. ’s Avonds kun je met ons mee ergens eten op het eiland of zelf of met je vriendin een gezellig tentje opzoeken. Het gaat er uiteindelijk om dat je een relaxt weekend op Schiermonnikoog hebt, waar je lekker uitwaait en sportief bezig kunt zijn.”

Het hardloopprogramma

Het weekend begint op vrijdag, nadat iedereen is ingecheckt in het hotel, geven Lotte en Goudje een hardlooptraining. Afstanden worden hier nog niet gelopen, de training is vooral gericht op ontspannen lopen, ademhaling en techniek. Zaterdag staan er dan twee runs van zo´n vijf kilometer op het programma. In de ochtend is er de strandrun, over het strand dus, en in de middag een run door het dorp en de duinen. Zondagochtend wordt afsluitend de eilandrun gelopen. Daarna is het alweer tijd om in te pakken en de boot richting het vaste land te pakken. “We gaan wel echt vijf kilometer lopen per run, het is dus fijn als je al enige loopervaring hebt als je meegaat. Als je echt nog moet beginnen met hardlopen, is het niet slim dit weekend hiervoor te gebruiken”, legt Goudje uit.

Niet alleen maar hardlopen

Veel hardlopen dus, maar er worden ook gezellige borrels georganiseerd waarop je kunt aanhaken wanneer je wilt. Net als bij het hardlopen overigens. “Naast hardlopen organiseren we ook de vrijdagmiddagborrel en willen we zaterdagavond wel een dansje wagen op het eiland. We hebben ook bewust gekozen voor een mooi hotel, zo kun je tussen het hardlopen ook echt ontspannen tijdens dit weekend”, vertelt Lotte.  

Dit eerste Run Happy weekend vindt plaats van vrijdag 5 tot en met zondag 7 april 2019 op Schiermonnikoog. Lotte en Goudje zijn zeker van plan vaker zo’n weekend te organiseren. Goudje: “Afhankelijk van het succes en de animo voor zo’n weekend gaan we misschien zelfs een keer naar Ibiza!” 

Organisatie

De organisatie is in handen van Lotte Steendam (Happy Lotte) en Goudje Haadsma (Run Free Groningen). Beide sportieve meiden die zelf veel uit hardlopen halen. Lotte wil met Happy Lotte laten zien dat sporten leuk kan zijn, sporten wordt namelijk nog te veel gezien als iets dat moet. Daarom is Lotte gestart met haar Happy Workouts waarbij je niet eens echt merkt dat je aan het sporten bent. Zij maakt zelfs van 5 kilometer hardlopen een leuke uitdaging. Voor Goudje is sporten ook een middel om lekkerder in je vel te zitten. Zij biedt hardlooptrainingen aan waarbij de focus ligt op het in beweging en buiten zijn. Ze zet hardlopen in als middel bij burn-out en depressie coaching. Zo laat ze zien dat je je van bewegen ook mentaal beter gaat voelen.

Kijk voor meer informatie op www.runfreegroningen.nl goudje@runfreegroningen.nl