Runningcrew van de maand: avVN

Wij van KEEP-ON-RUNNING zijn natuurlijk bijzonder geinteresseerd in de hardlopers van Nederland. Wij proberen de diverse runningcrews uit te lichten en deze maand is het een er eentje, die de belangen van de oudere atleten behartigt. De lopers die stammen uit de tijd van de katoenen shirts. Maar ook de lopers die pas op latere leeftijd de passie voor het hardlopen hebben gevonden.

 

AvVN (Atletiek-vereninging voor Masters Nederland)

schermafbeelding-2016-11-09-om-10-15-18

Zij hebben zo’n 700 leden. Hiervan zijn er 430 lid van de Atletiekunie. De anderen zijn abonneelid: Zij zijn vaak lid bij een andere vereniging en zijn bij ons lid voor het mooie full color clubblad. Ze zijn op 1 maart 1966 opgericht en bestaan dus al 50 jaar.

avVN is een landelijke vereniging zonder trainingsfaciliteiten. De lopers komen en lopen in het hele land.

De Atletiekunie wil de beoefening van de atletiek en de loopsport door masters stimuleren, ondersteunen en begeleiden, zowel op prestatief als recreatief niveau. In de atletiek worden als masters aangeduid alle mannen en vrouwen die 35 jaar of ouder zijn. Voor de mannen-masters in wegevenementen wordt door de IAAF als ondergrens een leeftijd van 40 jaar aangehouden. De Atletiekunie volgt hierin echter de handelswijze van de wereldbond voor masters, de WMA (World Masters Athletics), en houdt een uniforme ondergrens van 35 jaar aan. Voor het realiseren van reële wedstrijdelementen worden de masters ingedeeld in leeftijdscategorieën van 5 jaar (35+, 40+ enz).

Bij avVN zijn de leden 50 jaar en ouder. Veel van hen zijn ook lange afstands- en traillopers.

Ze zijn herkenbaar aan ons clubtenue: blauwe broek, wit shirt met het avVN-logo.

 

website