Snow Patrol – Run

Light up, light up

As if you have a choice

Even if you cannot hear my voice

I’ll be right beside you dear

Louder louder

And we’ll run for our lives

I can hardly speak I understand

Why you can’t raise your voice to say

Strohalm

De historie van de alternatieve indie rock band Snow Patrol gaat terug naar het Schotse Dundee anno 1994. Oprichters zijn zanger/gitarist Gary Lightbody en bassist/toetsenist Mark McClelland die aan de plaatselijke universiteit Engels studeren.

Na jaren dapper geploeter in de Engelse en Ierse clubscene, breekt de sympathieke band in 2004 door met hun derde album ‘Final Straw’, wellicht geen toevallige titel. Met het nummer Run bereiken zij voor het eerst de Britse Top 10 en in ons land de eerste Top 40 hit.

Vaste voet

Run staat te boek als misschien wel een van de mooiste songs van de band. Prettige gitaarpop over een bitterzoete break-up, de licht hese stem van Gary Lightbody, ondersteund door vioolgeluiden en de fraai aanzwellende sound die Snow Patrol zo kenmerkt: oordeel zelf.

Het succes zet door. Het nummer Chasing Cars wordt gebruikt in een aflevering van de Amerikaanse tv-serie Grey’s Anatomy en bezorgt de band vaste voet aan de overzijde van de oceaan. Andere grote hits zijn Open Your Eyes, Shut Your Eyes en de Nederlandse nummer 1 hit Just Say Yes.

Kijk hier of ook jij wegloopt met Run.

http://www.youtube.com/watch?v=jS8IZcx7tJY