Sophie testte ASICS GT-2000 9

“Ooit begon ik als hardloper met het brave voornemen om alleen nieuwe hardloopschoenen te kopen als het huidige paar aan vervanging toe was. Zo kijkend in mijn schoenenkast constateer ik dat dit voornemen al lang en breed gesneuveld is.” Sophie Uijterschout testte voor ons de gloednieuwe ASICS-hardloopschoen.

Het is toch fijn om te kunnen afwisselen met het type schoen, het gewicht en, laten we eerlijk zijn, ook de kleur omdat een bepaalde schoen nou eenmaal beter matcht bij een bepaalde outfit. Ik vond het dan ook geen enkel probleem om de gloednieuwe ASICS GT-2000 9 aan de collectie toe te voegen en uit te testen! 

Fijne feitjes

  • Lekker licht, de schoen is slechts 221 gram
  • Goede schokabsorptie door een zool met gel en FLYTEFOAM
  • Perfecte stabiliteit door DYNAMIC DUOMAX™-technologie en TRUSSTIC SYSTEM™ 
  • Frisse voetjes; het bovenwerk van mesh wat de schoen goed ventileert
  • Prachtige blauwe kleur (het oog wil ook wat)

De stabiliteitsbelofte

Omdat ik zelf een loper ben met overpronatie, weet ik hoe belangrijk het is om de juiste ondersteuning te hebben. Zeker als je langere afstanden loopt kan de juiste schoen HET verschil maken tussen een heerlijke loop of langzaam opkomende blessure. Ik ben daarom toch vrij merkvast en heb al lang niet meer op ASICS-schoenen gelopen, dus voor mij is het de grote vraag: maakt deze schoen zijn stabiliteitsbelofte waar? 

Het antwoord is een driedubbel JA, ik ben echt verrast door de perfecte ondersteuning. De schoen sluit nauw aan op de voet, wat perfect is voor dames met een smalle voet. Dit voorkomt verschuiving in de schoen en voorkomt iedere vorm van blaarvorming. Daarbij is ook gedacht aan voldoende ruimte rond de tenen, zodat de mesh bovenkant kan zorgen voor verfrissing en nergens een drukplek te bekennen is. Nadeeltje is daarbij wel dat de schoen zeker niet waterdicht is. Maar ach, met heerlijk frisse voetjes neem ik dat voor lief.

Lekker licht 

Wat ook opvalt is dat de schoen heerlijk licht is. Met zijn 221 gram is dit een van mijn lichtste schoenen, wat soms nog wel eens een uitdaging voor een overpronatie loper. De demping en correctie resulteert vaak in een wat zwaardere zool, maar dat is bij deze schoen zeker niet het geval. De zool biedt veel grip en zorgt voor een fijne afzet, ook als je intervallen traint. 

Ik moet bekennen dat ik wel benieuwd ben hoe de schoen aanvoelt bij de langere duurlopen, maar aangezien die voor mij de komende tijd even uitgesloten zijn kan ik dat helaas niet testen (feitje; ik ben een zwangere loopster!).

Stylish

Last but not least? Ik vind het toch ook altijd wel belangrijk dat een hardloopschoen er een beetje leuk uitziet, dus maakt de lichtblauwe kleur mij erg blij. Omdat de schoen goed aansluit en een smal model heeft staat de schoen subtiel en is niet zo’n blok aan je voet. Zo kan je ze ook prima gebruiken voor een flinke wandeling of onder een casual outfit. 

Eindoordeel

Ik heb mijn nieuwe favoriet gevonden! De combinatie van de pasvorm, gewicht, correctie en schokabsorptie maakt het een uiterst comfortabele schoen die je graag uit de kast pakt voor je volgende hardlooprondje. De schoen is niet de goedkoopste (140 euro), maar wat mij betreft is de schoen het zeker waard. 

Tekst: Sophie Uijterschout